Българската певица Людмила Радкова, която вече 23 години е неизменна

...
Българската певица Людмила Радкова, която вече 23 години е неизменна
Коментари Харесай

Людмила Радкова е щастлива, че отново излиза пред родна публика

Българската певица Людмила Радкова, която към този момент 23 години е неизменима част от именития Оркестър за сватби и погребения на Горан Брегович, изрази насладата си, че още веднъж ще излезе на българска сцена, оповестяват уредниците на концерта от "Моко сълюшън ". Днес, 26, и на 28 септември Античният спектакъл в Пловдив ще посрещне майстора на балканската музика и емблематичните му шлагери, известни в целия свят, "Калашников ", "Месечина " и доста други. Какво още да чакаме от двата концерта, издава самата Людмила, която дружно със сестра си Даниела са единствените солистки в бенда на Брегович.
"Подборът на песните за концерта е страховит! Програмата включва най-харесваните осъществявания на Брегович и Оркестъра за сватби и погребения в цяла Европа. Това са най-големите шлагери от всички негови филми, в това число и тези, в които работи дружно с Кустурица - "Месечина ", "Едерлези ", "Чае Шукарие ", "Калашников " и така нататък, песни, с които доста може да се танцува и пее ", споделя с усмивка Людмила. Пловдивската аудитория ще чуе още и две нови песни с испански темп, една гръцка, една арабска и, несъмнено, родопската "Вечерай, Радо ". Тя е визитната картичка на двете български певици, за която Брегович споделя, че му звучи галактически и когато я запеят двете сестри, той постоянно става на крайници.
Людмила признава и огромното почитание, което изпитва към рок звездата на някогашна Югославия: "За мен Горан Брегович е талантлив музикант! Той е най-хубавият композитор на Балканите, който ловко съчетава всички балкански ритми в едно. " След двете участия в Пловдив певиците незабавно отпътуват с бенда за Букурещ, след което им следва дълго турне в Америка и Канада.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР