Българската петролна и газова асоциация следи внимателно разпространението на вируса

...
Българската петролна и газова асоциация следи внимателно разпространението на вируса
Коментари Харесай

Българската петролна и газова асоциация със спешни мерки заради COVID-19

Българската петролна и газова асоциация следи деликатно разпространяването на вируса COVID-19 на територията на страната. За БПГА здравето на клиентите, чиновниците и сътрудниците на членовете на Асоциацията е от първостепенно значение.

В тази връзка Сдружението предлага на компаниите-членки следните превантивни ограничения за ограничение на разпространяването на ковид:

1. Регулярна стерилизация, на всеки 30 минути, на контактните зони (касови плотове, дръжки на порти, монетници, дръжки на чешми, устройства).

2. Регулярно измиване на WC и подовете на вътрешните пространства с подобаващи препарати (по опция с високо спиртно съдържание).

3. Ограничаване на потреблението на принадлежности, чаши и чинии за многократна приложимост в магазините и кафенетата на обектите и замяната им с такива за еднократна приложимост в подобаващи опаковки.

4. Премахване или ограничение на използването на „ острови “ за вода, диспенсъри за самообслужване в режим на свободен достъп.

5. Спазване на висока персонална хигиена от чиновниците. При опция доставяне на обектите с персонални защитни средства – ръкавици и маски за чиновниците.

6. Често миене на ръцете със сапун и вода или при положение, че има стеснен достъп до такава – потребление на мокри кърпи и/или препарати на алкохолна основа.

7. Избягване на докосването на лицето, изключително на зоните на очите, носа и устата с длани.

8. Поставяне, на подобаващи места по отношение на типа на бензиностанцията, на дезинфектанти за улеснение достъпа на клиентите до превантивни средства.

9. Спазване на отдалеченост при контакт с клиенти, снабдители и други лица вътре в обектите и на територията, прилежаща към обектите (препоръка за разстояние от 1.5 м и отбягване на ръкостискане).

10. При опция – доставяне с безконтактни термометри на всеки обект и използване на всекидневен надзор за здравословното положение на всеки чиновник преди започване на работната му промяна.

11. Ако чиновник е пътувал неотдавна в страна, в която има разпространяване на вируса, следва да осведоми неотложно съответния шеф на обект по телефона/електронната поща.

12. При здравословни неразположения – нараснала температура, респираторни проблеми и усложнение с дишането, чиновниците следва неотложно да осведомят шефовете на обектите.

13. Препоръка при заплащане с карта - клиентите сами да оперират с картите си на терминалите (изискване както по отношение на банковите, по този начин и по отношение на картите за отстъпка).

14. Задължително е постоянното проветряване на пространствата, които имат отварящи се прозорци.

15. Процедура за ескалация: шефовете да наблюдават ситуацията в градовете по местонахождение на обектите и при потребност да осведомят доставчиците си.

16. Афиширано известие към клиентите на обектите, в случай че се усещат неразположени да останат отвън затворените пространства на обектите – каси, магазин, кафене.

БПГА се ангажира да поддържа непрекъснат контакт с способените държавни органи с оглед съгласуване на напъните за битка с COVID-19 и като се има поради значимостта на обектите за националната сигурност.

При усложняване на епидемиологичната конюнктура БПГА има подготвеност да предложи нов пакет с по-строги ограничения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР