Българската петролна и газова асоциация изрази сериозно притеснение за поскъпването

...
Българската петролна и газова асоциация изрази сериозно притеснение за поскъпването
Коментари Харесай

Георги Терзийски: В момента върви процес по установяване на тарифите на тол таксите

Българската петролна и газова асоциация изрази съществено терзание за повишаването на горивата през лятото. Като съществени аргументи се показват въвеждането на тол системата и отражението й върху сивия бранш, както и котировките на интернационалните пазари. Какво ще бъде действителното отражение на новите тол такси върху стопанската система у нас - посетител по тематиката в Сутрешния блок на БНТ1 беше ръководителят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура " Георги Терзийски.

литър и при противоположния курс, в случай че той не е цялостен, надлежно две стотинки на литър, изясни Терзийски, оповестиха от Българска национална телевизия.

По отношение на колите от 3.5 до 12 т имаме най-ниския вид в Европа, а за тези над 12 т с разнообразни типове оси, той е междинен за Европа. В момента върви развой по определяне на цените и тарифиране на тол таксите в България, добави ръководителят на АПИ.

От през днешния ден стартира тестови стадий на тол системата, който ще се реализира с техническия обсег на пътищата, който е 10 800 км по задание за създаване на системата и с тестови цени, взети от отчета на Световната банка. Този тестов интервал е симулационен и цели да се откри интегритета на главните пет съставния елемент на системата. След приключването на този тестови стадий, ще стартира втори, който към този момент е обвързван с действителното набиране на данни от устройства в транспортните средства.

На 16 август ние като оператор придобиваме системата и можем да изследваме нейната финансова резистентност. Това няма по никакъв метод да въздейства на тарифирането и събирането на пътни такси, безапелационен е Терзийски.

По въпроса кои пътища ще влизат в обсега на тол системата, Терзийски изясни, че АПИ създава обновена карта, в която регистрира класа на пътя, неговото положение и свързаността сред обитаемоте места. За общинските пътища ставката ще бъде нулева. Надявам се до месец да имаме оферти, добави ръководителят на Пътната организация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР