Българската петролна и газова асоциация е против добавянето на покупната

...
Българската петролна и газова асоциация е против добавянето на покупната
Коментари Харесай

Петролната асоциация не искат покупната цена на касовите бележки на бензиностанциите

Българската петролна и газова асоциация е срещу прибавянето на покупната цена на касовите бележки, издавани на бензиностанциите. Асоциацията е изразила опасенията си на среща с посланици у нас.

На нея са участвали посланици и представители на посолствата на Англия, Нидерландия, Австрия, Румъния и Гърция в България, а хазаин на срещата е било представителството на Европейската комисия в България, оповестява асоциацията в писмо до медиите.

Според тях това условие, въведено с разпоредба Н-18 на министъра на финансите, която ще влезе в действие от 1 октомври, опонира на основополагащите правила на Европейски Съюз и разпоредбите за лоялна конкуренция, защото покупната цена е комерсиална загадка, обезпечена от интернационалното, европейското и националното право. " Осветляването на сходна информация би могло да докара до деформиране на конкуренцията сред комерсиалните оператори, което не е в изгода нито на потребителите, нито на търговците и като цяло – на българската стопанска система. Въвеждането на сходно предписание би засегнало освен националния пазар, само че и съюзната търговия с горива, защото голям брой европейски компании правят вътрешнообщностни доставки на територията на страната ", се споделя още в известието.

Според асоциацията оповестяването на покупна цена няма да донесе справедлива спомагателна информация за потребителите, защото в нея не са включени редица разноски, които вършат фирмите, като да вземем за пример запазване на държавни запаси, разноски по употреба, логистични и маркетингови разноски.

БПГА към този момент е потърсила и среща с премиера господин Бойко Борисов, с цел да изложи опасенията си по отношение на влизането в действие на този текст от разпоредба Н-18. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР