Българската петролна и газова асоциация (БПГА) има готовност за компромиси

...
Българската петролна и газова асоциация (БПГА) има готовност за компромиси
Коментари Харесай

Петролната асоциация няма да отстъпи от три червени линии за закона за горивата

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) има подготвеност за взаимни отстъпки по така наречен нов закон за горивата (Закон за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен произход), само че в избрани граници. Това стана ясно от думите на изпълнителния ѝ шеф Андрей Делчев по време на среща с БСК.

БПГА няма да отстъпи от три " червени линии " - регистрационен режим за осъществяване на търговия с петролни продукти; засилен контрол; гаранции в минимални размери.

" На думи всички се борим със сивия бранш, само че като стигнем до действителни дейности, стартира оттегляне. В основаната по самодейност на вицепремиера Томислав Дончев работна група предвидихме едни много рестриктивни условия в закона, само че след това последователно започнахме да понижаваме размера на рестрикциите и, считам, че постигнахме едни в действителност минимални и изцяло изпълними условия ", сподели Делчев.

От Българската асоциация на металургичната промишленост (БАМИ) и Камарата на строителите в България (КСБ) обаче не са съгласни със пречки по отношение на активността на ведомствените бензиностанции, които не са съобразени с софтуерния развой.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР