Българската петролна и газова асоциация (БПГА) има готовност за компромиси

...
Българската петролна и газова асоциация (БПГА) има готовност за компромиси
Коментари Харесай

Има сближаване на позиции при бизнеса за новия закон за горивата

Българската петролна и газова асоциация (БПГА) има подготвеност за взаимни отстъпки по така наречен нов закон за горивата (Закон за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен произход), само че в избрани граници. Това стана ясно от думите на изпълнителния ѝ шеф Андрей Делчев по време на среща с БСК.
БПГА няма да отстъпи от три " червени линии " - регистрационен режим за осъществяване на търговия с петролни продукти; засилен контрол; гаранции в минимални размери.
" На думи всички се борим със сивия бранш, само че като стигнем до действителни дейности, стартира оттегляне. В основаната по самодейност на вицепремиера Томислав Дончев работна група предвидихме едни много рестриктивни условия в закона, само че след това последователно започнахме да понижаваме размера на рестрикциите и, считам, че постигнахме едни в действителност минимални и изцяло изпълними условия ", сподели Делчев.
От Българската асоциация на металургичната промишленост (БАМИ) и Камарата на строителите в България (КСБ) обаче не са съгласни със пречки по отношение на активността на ведомствените бензиностанции, които не са съобразени с софтуерния развой.
" В металургията зареждаме локомотиви с дизел (около 30 000 литра на месец), като имаме връзка с Национална агенция за приходите, а самото зареждане става на затворени площадки, до които няма външен достъп. Затова не виждаме смисъл да ни се слагат условия да вършим спомагателни регистрации на тези ведомствени бензиностанции ", сподели Константин Стаменов от БАМИ.
На това несъгласие Делчев уточни, че може да има секторен метод що се отнася до закона. Вече има и двустранен протокол сред БПГА и Българската минно-геоложка камара за смяна на някои формулировки в закона, тъй че да не бъде затруднена в допълнение активността на минната промишленост. По подобен метод следва да бъдат преодолени и разминаванията в позициите с останалите браншови организации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР