Българската парламентарна делегация, начело с председателя на Народното събрание Цвета

...
Българската парламентарна делегация, начело с председателя на Народното събрание Цвета
Коментари Харесай

Започна аудиенцията на парламентарната ни делегация с папа Франциск

Българската парламентарна делегация, отпред с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, беше призната на визита при папа Франциск във Ватикана.

Вижте детайлности от нашите специфични пратеници Надежда Василева и Любен Бързаков.

Днешната аудиенцията при папа Франциск се случва по-малко от три седмици откакто той посети България и насочи обръщение за мир към света.

Именно визитата му ще бъде една от тематиките на диалог с държавната делегация. Нейните представители носят блага за Светия отец - копие на парламентарния звънец от Учредителното заседание и копие на Конституцията.

Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева е разговаряла на четири очи с папата, в програмата е планувана и среща с държавния секретар на Ватикана.

След аудиенцията при папата, българската делегация ще посети базиликата Сан Клементе, мястото, където е заровен Свети Кирил. Там ще бъде отслужен молебен.

След това делегацията ще посети базиликата Санта Мария Маджоре - мястото, където папа Адриан Втори освещава славянските книги.
 Българска парламентарна делегация на визита при папата за 24 май Българска парламентарна делегация на визита при папата за 24 май
Българска парламентарна делегация, отпред с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, през днешния ден е в Рим и ще бъде призната на обичайна аудиен...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР