Българската отбранителна стратегия е да модернизираме българската армия с технология

...
Българската отбранителна стратегия е да модернизираме българската армия с технология
Коментари Харесай

Петков: Отбранителната стратегия е да модернизираме армията с технология от XXI век

Българската отбранителна тактика е да модернизираме българската войска с технология от XXI век. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков от парламентарната естрада, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Радарите на F-16 могат да наблюдават 20 цели и да засичат въздушни наземни цели на 300км. МиГ-29 може да наблюдава оптимално единствено 10 цели и да засича въздушни наземни цели на най-вече 245 км или 55 км по-малко от качествата на F-16 ”, добави той и посочи, че в случай че двата самолета летят един към различен, то водачът на F-16 ще засече МиГ-29 40 секунди по-рано. “Това могат да бъдат 40 секунди разлика сред живота и гибелта на българския водач ”, акцентира той.

“Вярвам, че българската войска заслужава най-хубавите технологии за защита. Вярвам, че и въздушната и сухопътната защита би трябвало да се модернизират по едно и също време, с цел да имат оперативна съгласуемост, би трябвало да имат оперативна съгласуемост с нашите сътрудници в НАТО ”, уточни той.

“Ето за какво се веселя, че по едно и също време придобиваме Ф-16 блок 70 и сухопътните Страйкъри, тъй като по този начин българската войска може да има отбранителна дарба, която в действителност да е съвременна и основана на технологиите от XXI век. Само по този начин можем да имаме същинска сигурност за жителите и да сме положителни сътрудници в НАТО. Най-важното е, че тази инвестиция има резултат на въздържане и дружно със качествата на нашите съдружници от НАТО да създадем тъй че България в никакъв случай да не влезе във война ”, сподели още Петков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР