Българската православна църква организира неделна литургия срещу коронавируса, въпреки че

...
Българската православна църква организира неделна литургия срещу коронавируса, въпреки че
Коментари Харесай

Въпреки забраните църквата проведе литургия срещу коронавируса

Българската православна черква провежда неделна литургия против ковид, макар че Светият Синод през вчерашния ден насочи обръщение към християните в страната да проявят мъдрост и да се молят от домовете си. Литургията бе излъчена директно по Българската национална телевизия.

В церемонията взе участие и патриарх Неофит, а тя беше посетена от десетки вярващи. Миряните стояха в непосредствена непосредственост един до различен и присъстващите чакаха реда си да целунат кръста.

"Родната ни черква приканва всички духовници и вярващи хора да съблюдават прецизно разпоредбите на държавните и общински управляващи и на санитарно-епидемиологичните служби, с цел да бъде спряно разпространяването на ковид. Ако въпреки всичко някой по последна нужда реши да отиде в Божия дом, ще го прикани да съблюдава нужната минимална отдалеченост до който и да е различен и да заобикаля да се допира до каквато и да е повърхнина, макар че църковнослужителите правят непрекъсната стерилизация ", моли в събота Старозагорският митрополит Киприан.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР