Българската национална телевизия с награда за принос към българската култура

...
Българската национална телевизия с награда за принос към българската култура
Коментари Харесай

БНТ получи награда за принос към българската култура Златно перо“

Българската национална телевизия с премия за принос към българската просвета и изкуство. По случай своята 60-годишнина публичната телевизия получи оценката " Златно перо ". Наградата се присъжда в навечерието на 24 май от „ Кантус Фирмус " и изложба „ Макта ".

Телевизията трансформира огромните гении в любимци на България, тъй като където и да сме пред екрана се усещаме покрай звездите. Присъствието им отброява повече от 900 часа, отдадени на културата единствено през минала година.
Анна Яковлева, програмен шеф на БНТ1: Да бъде показвана българската просвета е нещо, което ние съблюдаваме като традиция от 60 години. Ако го вършим незадоволително съгласно вас, критикувайте ни! Това значи, че ни гледате, а за нас това е доста значимо и че имате потребност културата и духовността в България, която споделят, че се загубвала да има къде да бъде показвана.   Българска национална телевизия с празнична стратегия за 24 май Българска национална телевизия с празнична стратегия за 24 май
Със специфична празнична стратегия Българска национална телевизия ще означи Деня на българската култура и просвета 24 май. Специалната стратегия "Азбука на вярата " стартира в 9...

Неслучайно огромна част от носителите на " Златното перо " са и част от 60-годишната история на Българска национална телевизия. Сред тях е някогашният общоприет шеф Стефан Димитров, който през днешния ден се обърна към всички, които заслужават тази премия.
Стефан Димитров, композитор и някогашен ген. шеф на Българска национална телевизия: Искам да им пожелая да не изчезва българската просвета, тъй като би трябвало човек да се вглежда в себе си и в това, което е основал народът му.
Певецът Васил Найденов, артистът Владимир Пенев, писателката Здравка Евтимова, както и композиторът Ангел Заберски са измежду 24-мата отличени от „ Кантус Фирмус " и изложба „ Макта “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР