Българската национална телевизия продуцира три нови кинопроекта за детската аудитория.

...
Българската национална телевизия продуцира три нови кинопроекта за детската аудитория.
Коментари Харесай

БНТ продуцира три нови детски филма

Българската национална телевизия продуцира три нови кинопроекта за детската публика. На последната конкурсна сесия на публичната телевизия бяха утвърдени игралните сериали – „ Островът “ и „ Румбата, Роналдо и аз “. В момента те са на стадий развиване на сюжета, след което ще стартира същинската им реализация. Третият филм е късометражен и носи заглавието „ Моля те, Нептуне “. Той се осъществя в партньорство с Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и работата по него към този момент стартира.


Режисьорът на „ Моля те, Нептуне “ - Петър Гайтанджиев - ще ни вкара в трагичната история на Емо – едно 9-годишно момче, което претърпява тежко раздялата на родителите си, само че усърдно крие тайната от всички. Действието се развива в детски морски лагер, където Емо среща спасителя бате Боби. Оказва се, че с изключение на от удавяне, списателят ще помогне на детето и в сбъдването на най-голямата му фантазия, за която единствено морският цар Нептун знае.

В основните функции ще забележим артиста Филип Аврамов, а обликът на Емо ще бъде пресъздаден от надарения четвъртокласник Андрей Йосифов, чийто кино дебют е в „ Моля те, Нептуне “. В лентата вземат участие още: водещите на детския формат на публичната телевизия „ Милион и две усмивки “ – Сандра Петрова и Красимир Кирчев и деца от театралните школи „ Липа “ (гр. София), " Слънчова планета “ (гр. Бургас) и Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ – София.

Идеята за кино лентата е на изпълнителния продуцент на плана Ралица Филипова. Отговорен оператор е Боян Манолов, сценарист – Зора Нейкова, а художник – Антония Костова.

Външните фрагменти се осъществят на плажа пред къмпинг „ Китен “, където бе сниман и клипа към новата ария на Стефан Вълдобрев – „ По-полека “. Екипът на продукцията изрича признателност на компания „ Фаворит ” ООД, която стопанисва къмпинга, за бъзвезмездното даване на терена и всички уреди, които ще бъдат употребявани по време на фотосите.

Останалите два серийни кино лентата ще бъдат подготвени идната година. Те ще бъдат осъществени в 8 серии по 54 минути.

Сериалът „ Островът “ е решен във обичания род на детско-юношеското премеждие. Сценарият е построен по едноименния разказ на българския публицист и публицист Александър Секулов. В търсене на богатство край морето децата порастват за скъпите неща в живота. Докато за родителите през лятото времето стопира, децата живеят тогава най-интензивното си време - водят дребните си войни, откриват и превземат територии, претърпяват „ корабокрушения “, сприятеляват се и се разделят, влюбват се за първи път. В плана е зает режисьорски състав от награждавани създатели от междинното и младото потомство – Милко Лазаров, Милена Андонова, Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

В „ Румбата, Роналдо и аз “ феновете на публичната телевизия ще открият, че зад всяка победа се крие детска фантазия. В малко българско градче две момчета – Румен (11 г.) и Боби (13 г.) се сплотяват към обичаната им игра – футбола. Те вземат решение да създадат тим, с който да се запишат на междуградски шампионат, само че бързо схващат, че този проект не е толкоз елементарен за реализиране. Въпреки разликите си, Румен и Боби стартират ежедневни тренировки на един от дребното свободни терени в града. Само след седмица обаче фантазията им е на път да бъде разрушена – парцелът на игрището е разгласен на търг от общината. Ще се откажат ли дребните другари, лишени от място за подготовка, или ще съумеят да преборят Голиат в лицето на общинските служители? Волята им да не се предават е по-силна от всичко, а сладостта от успеха ще бъде единствено част от пътя им на същински спечелили в бъдещия живот. Изпълнителен продуцент на филмовия план „ Румбата, Роналдо и аз “ е продуцентска компания „ Дрийм тийм “.
  "Моля те, Нептуне! "
Българска национална телевизия и Европейският съюз за радио и телевизия с детски игрален филм. Лентата е озаглавена „ Моля те, Нептуне!'' и ще придвижи феновете на морето, по вр...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР