Българската национална телевизия откри процедура за избиране на участник, който

...
Българската национална телевизия откри процедура за избиране на участник, който
Коментари Харесай

БНТ обяви конкурс за българското представяне на "Евровизия"

Българската национална телевизия откри процедура за избиране на участник, който да показа страната на песенния конкус " Евровизия " през 2018 година, който ще се организира през май в Лисабон.

Поканата е към продуцентски компании и професионални екипи, които би трябвало да аплайват с ария, реализатор и цялостна идея на представянето до 20 декември. Кандидатите би трябвало да показват и бюджет за разноските, които са подготвени да поемат, пишат от малкия екран.

Предложенията ще бъдат прегледани от особено назначена комисия с присъединяване на представители на Българска национална телевизия и задгранични специалисти, с опит в музикалния отрасъл и в " Евровизия ".

Според условията претендентите би трябвало да са продуцирали не по-малко от 3 музикални плана, които да са придобили гласност, през последните 2 години и да имат регистриран репертоар в ПРОФОН като продуценти. Сред създателите на песента би трябвало да има най-малко един българин, а изпълнителят също би трябвало да има български паспорт. Подробните условия на състезанието са оповестени на уеб страницата на Българска национална телевизия.

Следващото издание на " Евровизия " ще се организира на 8, 10 и 12 май в Лисабон, откакто предходната година в Киев португалецът Салвадор Собрал сграбчи първото място. На същото издание на състезанието България записа най-хубавото си присъединяване до момента - четвърто място за Кристиан Костов и песента му Beautiful Mess. В " Евровизия " през 2018 година ще се включат 42 страни, в това число завърналата се в състезанието Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР