Българската национална телевизия е в практически фалит. Това обяви временно

...
Българската национална телевизия е в практически фалит. Това обяви временно
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: БНТ е в практически фалит ВИДЕО

Българската национална телевизия е в на практика банкрут. Това разгласи краткотрайно изпълняващият длъжността общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии.

Кошлуков призна, че до края на годината публичната телевизия ще бъде на алено с 44 милиона лв. и изиска поддръжката на Съвета за електронни медии, с цел да бъде избавена медията. В момента тече процедура за избор на общоприет шеф, откакто Константин Каменаров подаде оставка поради присъда за шофиране след приложимост на алкохол.

Емил Кошлуков е един от претендентите за поста. Той беше програмен шеф на БНТ1 по време на ръководството на Каменаров.

„ Мерките, които съм подхванал за този месец май, който регистрирам, ще понижат заплащанията на Българска национална телевизия в размер на 7-8 милиона. Прекратени са контракти за покупка на филми, рекламни контракти, спрени са излъчвания от програмната ни скица ”, съобщи Емил Кошлуков.

„ Чуха се тежки думи, чуха се тежки обстоятелства. Но най-малко позициите са на масата, обстоятелствата са изложени такива, каквито са. По-добре да знаем тежката, или както сподели господин Кпшлуков „ сериозна обстановка ” и да търсим метод да я решим дружно благодарение на всички способени органи ”, съобщи София Владимирова, ръководител на Съвета за електронни медии.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР