Българската национална телевизия (БНТ) спря временно предаването за разследваща журналистика

...
Българската национална телевизия (БНТ) спря временно предаването за разследваща журналистика
Коментари Харесай

БНТ спря предаването на Валя Ахчиева

Българската национална телевизия (БНТ) спря " краткотрайно " предаването за проверяваща публицистика " Открито " на Валя Ахчиева. Това излиза наяве от публично прессъобщение на Българска национална телевизия.
Пред Actualno.com от пресслужбата на малкия екран потвърдиха новината, защото в самото известие на никое място не се упоменава директно името на предаването на Ахчиева. Единствената податка се крие в следната фраза: " актуалният тв формат ще бъде краткотрайно спрян ".
Всъщност известието на Българска национална телевизия е за оповестяване на вътрешен конкурс за ново предаване за проверяваща публицистика. Предложения може да дава всеки един от публицистите, работещи в Българска национална телевизия. Концепциите ще се одобряват до 20 март 2019 година. А с цел да бъде ли равнопоставени, се стопира краткотрайно " актуалният тв формат ".
" В същия времеви слот ще продължим да излъчваме мощния документален формат " В кадър ", донесъл не една и две награди на Българска национална телевизия. Качествената проверяваща публицистика има непокътнато място и в ежедневните ни публицистични излъчвания, както и в излъчванията на " По света и у нас ", съобщи основният изпълнителен шеф на малкия екран Константин Каменаров.
Потърсихме за коментар и госпожа Ахчиева, само че до публикуването на материала тя не отговори на телефона си.
През новата година беше излъчен единствено един брой на " Открито " - преди една седмица. А в края на 2018 година беше спряно последното предаване на Ахчиева, тематиката на което касаеше известния транспортьор " Юнион Ивкони ". Това стана след разгласен в ефир анонс на самия епизод, който гласеше следното: " За повторно Върховна административна прокуратура (ВАП) откри безучастие на длъжностни лица от Автомобилна администрация по отношение на един транспортьор с рейсове. Първият път – след злополуката при Ямбол и в този момент повторно, след злополуката при Вакарел, със починали пасажери. Какво се случва, когато превозвачът откаже да даде на контролния орган данните от тахографите на своите рейсове и безпомощна ли е " Автомобилна администрация " откакто е написала на прокурора, че повече не може да извършва неговите разпоредби "?
В последния ден на септември 2018 година Ахчиева направи предаване, в което приказва за " Юнион Ивкони ". В предаването ѝ беше в детайли разказано по какъв начин " Автомобилна администрация " протака с месеци връчване на актове с нарушавания на превозвача с неуместни оправдания за какво се бави - да вземем за пример тъй като " Юнион Ивкони " не желали да вземат документите, пратени с пощальон, в случай, че отминалостта е единствено 3 години. В последното предаване за 2018 година Ахчиева разгласи анонс, в който беше припомнена злополуката край Вакарел, в която починаха цели 10 души, а с изключение на всичко друго репортерите на bTV и Нова телевизия блеснаха с несъответстващо отразяване и въпроси към одеве извадени от преобърнатия рейс хора. Предаването обаче по този начин и не видя ефир, без публично пояснение за какво.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР