Българската национална телевизия (БНТ) официално потвърди новината, че България няма

...
Българската национална телевизия (БНТ) официално потвърди новината, че България няма
Коментари Харесай

БНТ потвърди: Няма да участваме в Евровизия

Българската национална телевизия (БНТ) публично удостовери новината, че България няма да вземе присъединяване в тазгодишното издание на " Евровизия ", което ще се организира в Израел. Причината е тривиална - финансова.
Според известието на Българска национална телевизия " разноските за подготовката на българския участник, основаването и продуцирането на ария, театралното показване, производството на ефирен клип и включване в събитията от програмата на състезанието, доста надвишават рационалните разноски, които публичната телевизия би могла да си разреши ". Решението да пропуснем изданието на " Евровизия " в Израел е взето от Управителния съвет (УС) на Българска национална телевизия. Ето и цялостното известие:
" Управителният съвет на Българската национална телевизия взе решение публичната медия да не взе участие в тазгодишното издание на интернационалния песенен конкурс „ Евровизия “, който ще се организира в средата на месец май 2019 година в Тел Авив. Решението е част от ограниченията, които управлението на малкия екран предприе за усъвършенстване на обществените разноски.

През последните две години Българска национална телевизия провежда българското показване в интернационалния конкурс с поддръжката на сътрудници - продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това,.

В Европейския съюз за радио и телевизия членуват 73 компании от 56 страни в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Всеки от публичните оператори взема своето без значение решение за присъединяване в състезанието за всяко настрана издание. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР