Българската националка по борба Тайбе Юсеин спечели златен медал на

...
Българската националка по борба Тайбе Юсеин спечели златен медал на
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин със силен старт на годината, грабна златото в Ница

Българската националка по битка Тайбе Юсеин завоюва златен орден на шампионата " Анри Деглан " в Ница (Франция), който е първата интернационална изява за годината.
Прочетете още
Бронзовата олимпийска медалистка и капитанка на националките записа 4 победи, с цел да победи в по-горната за нея категория до 65 кг. На финала международната и трикратна европейска шампионка бе безапелационна против германката Герда Барт - 11:0. Двете се срещнаха и в групата, където Юсеин се наложи със 7:0. Преди това тя победи други две германки с по 7:0 – Лена Розлер и Джули Чиада Хърт.

В категория до 62 кг Мими Христова взе сребро след три победи, а в решителната битка българката отстъпи с 4:13 против Ана Паула Гонзалес (Канада), международна шампионка до 23 от 2021-а и златна медалистка от Панамериканските игри през 2022-а.

Христова, която европейска шампионка от 2020-а и пета на международното в по-горната категория, стартира с механически туш 10:0 против полякинята Паулина Малгорзата, а след това надделя и шведката Дженика Естер Келберг с 12:1. На полуфинала тя се наложи над европейската вицешампионка от 2022-а Луиса Хелга Ниймеш (Германия) с 11:0.

На крачка от подиума остана София Георгиева (68). В дребния край бронзовата медалистка от европейските олимпийски игри отстъпи пред американката Ал Ферест Молинари, трета на международната купа през 2021-а, с 1:11.

На старта в категорията Георгиева бе спряна с механически туш 0:10 от бъдещата шампионка – Кумба Ларук (Франция), номер 1 в Европа от 2021-а и трета на международното през предходната година. След това обаче българката се реваншира с две победи в репешажите – 11:0 против Каролина Козловска (Полша) и 10:0 против Лорена Леда Селда (Испания) – 10:0.

Националките са водени от селекционера Петър Касабов. До 29-и януари те ще останат на лагер във Франция, а по-късно ще вземат присъединяване в първия за годината рейтингов шампионат в Загреб (Хърватия) от 1 до 5 февруари.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР