Българската народна певица Смиляна Захариева бе вписана в Книгата на

...
Българската народна певица Смиляна Захариева бе вписана в Книгата на
Коментари Харесай

Българка с рекорд в `Гинес`: Смиляна Захариева е човекът с най-мощния глас на планетата

Българската национална певица Смиляна Захариева бе вписана в Книгата на върховете " Гинес " като индивида с най-силния глас на планетата.
 Най-мощният глас на планетата отеква в неделя в зала
Пловдивчанката получи документ от " Гинес " на 18 юни 2019 година, откакто на 27 септември 2018 година извършва " Излел е Дельо бунтовник " при специфични условия и спазването на всички инструкции и условия. С достижението си тя измества досегашния рекордьор Ник Стефънсън от 123,8 децибела.

Уредите регистрират 113,8 децибела в случай, че микрофонът е далечен на 2,5 метра. Според формулата за пресмятане на загуби в далечината всеки половин метър отдалечаване понижава силата на гласа с 6 децибела, т.е. при разстояние 2,5 метра действително силата на звука е 143,8 децибела. Допълнително понижаване евентуално има и поради растежа ѝ от 164 см. и височината, на която е подложен микрофонът.

Когато получава документа, се разплаква. А през днешния ден споделя, че " най-хубавото е, че Родопите още един път полетяха ".

Смиляна е от Пловдив, приключила е музикалното учебно заведение в Широка Лъка, а по-късно - Музикалната академия. Избират я в „ Големите български гласове " под диригентската палка на Здравко Михайлов и потегля на турнета по света.

" И чужденци, и българи настръхваха и се стичаха сълзи " - това изненадва Смиляна, само че и лека-полека я води към мисълта за опит за връх.

За опита от „ Гинес “ сложили изискване певицата да не впръсква нищо в гърлото си преди осъществяването и по тази причина тя не пила и вода, с цел да не го компрометира. Поискали и специфичен децибелометър. В България имало един-единствен, който разкрила в Пловдив. Имало условия за залата, да не впръсква нищо в гърлото си. Презастраховала се - не пила даже вода. До последно пазела в загадка деня на опита си, с цел да могат с екипа ѝ да се съсредоточат върху поставените цели и условия. Спазили всички. Днес върхът е реалност.

А по какъв начин звучи гласът на Смиляна? Ето едно от изумителните ѝ осъществявания:

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР