Българската народна банка публикува средния размер на таксите, начислявани от

...
Българската народна банка публикува средния размер на таксите, начислявани от
Коментари Харесай

БНБ публикува средния размер на банковите такси по разплащателни сметки

Българската национална банка разгласява междинния размер на таксите, начислявани от банките на консуматори по разплащателни сметки. Данните са изчислени на база информация към 31 декември 2018 година, подадена от 20 банки и клонове на банки, извършващи активност на територията на страната и предоставящи платежни услуги на консуматори.

От обявата на Българска народна банка излиза наяве, че междинният размер на таксите за разкриване на разплащателна сметка в офис на банката да вземем за пример е 1.84 лв.. Закриването на разплащателна сметка в офис, открита до 6 месеца от датата на закриване, пък коства приблизително 3.15 лв..

Теглене на пари в брой от банкомат на "нашата " банка коства приблизително 0.19 лева, а на "чужда банка " - 0.99 лева

Пълният лист със междинния размер на другите такси - виж тук.

"Въз основа на подадената от банките информация се открива, че за услугата „ Теглене на пари в брой от разплащателна сметка на каса в офис на банката до 1 000 лева “, банките ползват друг метод за установяване на размера на таксите. Българска народна банка пресмята междинен размер на таксите за всеки от употребяваните подходи, въз основа на информацията, подадена от банките, употребяващи съответния метод. ", прецизират от Българска народна банка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР