Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение четвъртата банкнота от

...
Българската народна банка (БНБ) пуска в обращение четвъртата банкнота от
Коментари Харесай

БНБ пуска в обращение по-защитена банкнота от 10 лева, емисия 2020 г.

Българската национална банка (БНБ) пуска в обращение четвъртата банкнота от новата серия банкноти , която е с номинална стойност 10 лв. и емисия 2020 година Банкнотата ще бъде в обращение от 12 юни 2020 година, осведомят от банката.
 Пускат нова банкнота от 50 лева
Пускат нова банкнота от 50 лева

Тя влиза в обращение от 1 ноември

Новата банкнота е със остарелия общ дизайн и главните детайли. Промените са свързани с въвеждането на нови защитни детайли, които в банкнотата с номинална стойност 10 лв., емисия 2020 година, са:

Допълнителен знак за незрящи жители - състои се от две дебели и осем тънки линии, ситуирани под ъгъл на двете къси страни на банкнотата.

Холограмна лента с оптични резултати - редуващи се при смяна на ъгъла на наблюдаване изображения на земното кълбо с телескоп и планета; пъстър холограмен портрет на доктор Петър Берон; изображения на " изправен коронован лъв " с динамичен резултат и обемно триизмерно изображение на цифрата " 10 ".
 Българска народна банка пуска нова банкнота от 100 лева
Българска народна банка пуска нова банкнота от 100 лева

Тя ще е в обращение от 28 декември

Осигурителна нишка - вградена в хартията, отчасти излизаща на браншове от противоположната страна, със ярък повтарящ се текст " Българска народна банка 10 " и с диагонален динамичен резултат, изменяща цвета си от златисто към зелено. Изображението на повтарящия се текст " Българска народна банка 10 " се чете от лицевата страна при слагането на банкнотата против източник на светлина.

Воден знак с висока резолюция - следи се при слагането на банкнотата против източник на светлина. Състои се от полутоново изображение с висока резолюция на портрета на доктор Петър Берон. Изображението се следи и от противоположната страна на банкнотата.
 Българска народна банка пуска нова банкнота от 20 лева
Българска народна банка пуска нова банкнота от 20 лева

Банкнотата ще бъде пусната от 20 март 2020 година

Банкнотите с номинална стойност 10 лв., излъчвания 1999 година и 2008 година, не престават да бъдат в обращение дружно с банкнотите с номинална стойност 10 лв., емисия 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР