Българската ММА звезда Благой Иванов - Багата постигна 16-а победа

...
Българската ММА звезда Благой Иванов - Багата постигна 16-а победа
Коментари Харесай

Багата срази бразилец с мощни крошета в САЩ

Българската ММА звезда Благой Иванов - Багата реализира 16-а победа в професионалната си кариера. Тази нощ той се наложи със съдийско решение (29-28, 29-28, 29-27) над бразилеца Кайо Аленкар в мач, който беше част от програмата на 27-ото благотворително събитие “Битката за децата ” във Вашингтон.

Сблъсъкът сред Багата и Аленкар продължи 3 рунда по 5 минути, а 38-годишния южноамериканец оказа гневна опозиция. Той устоя на мощните крошета на българина, въпреки че на няколко пъти бе съществено разтърсен, а в края на втория рунд единствено гонгът го избави, написа Sportal.bg.

Бразилецът изпадна в тежка обстановка и в последните секунди на третия рунд, когато бе засипан със серия от удари. Той даже вярваше, че е спечелил, само че съдиите единомислещо присъдиха успеха на Благой Иванов.

Аленкар, който преди този дуел имаше единствено една загуба, ловко използваше по-високия си растеж, най-малко до момента в който беше пресен. В началото и двамата подходиха внимателно и заложиха на странични кикове, само че последователно Багата стартира да съкратява дистанцията и да се пробва да притисне противника си. В средата на първия рунд Иванов получи удар слабините и му трябваше известно време, с цел да се възвърне, само че по-късно той внезапно увеличи темпото и приключи рунда с атрактивно ляво кроше.

Аленкар беше по-разнообразният от двамата бойци и опитваше разнообразни техники. Втората част започва с негово дясно кроше, след което Багата залитна, само че бързо се съвзе. Българинът видя, че има против себе си сериозен конкурент и би трябвало да работи по-агресивно. В средата на рунда светкавична серия от удари на Иванов съвсем смъкна Аленкар, а в опита си да се отбрани той бръкна в окото на нашето момче. Това наложи намесата на доктор, а окото на Багата стартира да се затваря, само че той продължи. Българинът беше разкървавен, само че това единствено го окуражи още повече и във финалните секунди преди гонга той още веднъж нанесе няколко тежки удара в главата на Аленкар. Ако не беше пристигнал краят на гонга, бразилецът евентуално щеше да се свлече на земята.

В третата част бразилецът се умори и все по-трудно избягваше ударите на Багата. Само един път Аленкар реши да тръгне самоуверено напред, само че незабавно беше пресрещнат с ляво кроше. Иванов нанесе серия от удари в края на мача, а съперникът му с тъга се задържа на крайници. Съдийското решение се позабави, само че предстоящо бе в интерес на българина.

За Иванов, който в неделя ще навърши 31 години, това е победа №16 в клетката. В момента той е първенец в тежка категория на Professional Fighters League, като към този момент направи три сполучливи отбрани на купата си - последната през март, когато нокаутира още в първия рунд Шон Джордън - Дивака.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР