Българската мафия голям дял в Мадрид в контрола на сигурността

...
Българската мафия голям дял в Мадрид в контрола на сигурността
Коментари Харесай

Начо Каретеро: Българската мафия е сред най-мощните в Испания

Българската мафия огромен дял в Мадрид в контрола на сигурността в нощните заведения, занимава се с споразумяване на сметки, с продажба на опиати, въобще, познават я и се опасяват от нея. И несъмнено, трябваше да я загатна в книгата, тъй като е част от цялата верига.
Това споделя Ночо Каретеро, създател на книгата „ Бял прахуляк “.

Като цяло наркотрафикът е една огромна интернационална мрежа, от която са част тези мафии - галисийската, българската, колумбийската и противодействието е доста мъчно “, отбелязва журналистът от „ Ел Паис “.

80 % от кокаина в Европа през 80-те години навлиза през крайбрежията на Галисия. А също така локалното държавно управление години наред отхвърля съществуването на проведен наркотрафик. Освен това в региона не е имало нито една партия, която да не е финасирана от наркотрафикантите. Нито една, се твърди още в книгата.

„ Близостта сред наркотрафикантите и политиците идва от ера, в която обществото не гледа на контрабандистите с неприятни очи. Те имат огромно въздействие, власт, оказват помощ на съседите, основават работни места. В онази ера политиците получават спомагателни дивиденти от това, че са покрай тях - гласове на избори, пари за акциите. После, обаче, се прави огромният скок и вместо цигари стартират незаконно да се внасят опиати. Известно време огромните босове не престават да са покрай политиката, дори самите са политици. Само че след това обликът им в обществото се трансформира, изключително когато се вижда ужасяващият резултат от опиатите, най-много върху младежите. Политиците си дават сметка, че би трябвало да стоят надалеч наркобосовете “, разяснява Каретеро.

„ Понастоящем политиците се държат настрани от наркотрафика. Не като преди, когато бяха доста близки с босовете и получаваха пари. Но това не значи, че наркотрафикът е изгубил въздействието си в Галисия. Много от трафикантите са легални предприемачи - богати и авторитетни търговци и индустриалци “, псочва той.

„ В една страна без корупция би било доста по-трудно за нарушителите и наркотрафикантите. Испания не е изключение. Там има корупция в полицията, което облекчава работата на наркотрафикантите. И въпреки всичко считам, че наркотрафикът е активност, която доста мъчно може да бъде спряна. Говорим за извънредно доходоносен артикул, може би преди всичко в света. Кокаинът, който се получава от растение, се продава по-скъпо от петрола и златото. Освен това има търсене. Така че е доста мъчно да се спре този непрестанен развой, в случай че хората не престават да търсят и да използват кокаин. Засега войната против наркотрафика не дава резултати. Има повече кокаин от когато и да било, и не виждам по какъв начин може да бъде спрян, дори в случай че нямаше корупция “, споделя създателят на „ Бял прахуляк “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР