Българската мафия е сред най-мощните в Испания, каза журналистът от

...
Българската мафия е сред най-мощните в Испания, каза журналистът от
Коментари Харесай

Испански журналист: Българската мафия е сред най-мощните в Испания

Българската мафия е измежду най-мощните в Испания, сподели журналистът от ”Ел Паис “ Начо Каретеро. Той беше у нас за представянето на книгата си ”Бял прахуляк “, която излезе в превод на български. Става дума за следствие на наркотрафика в испанската област Галисия, където е роден Каретеро.

”Като галисиец израснах в тази действителност - на контрабандата и наркотрафика като нещо обикновено. И когато си заобиколен от нещо такова, дори да е извънредно, за теб е нормално, не ти прави усещане. И чак когато отидох в Мадрид, си дадох сметка, че това в Галисия не беше обикновено и взех решение да опиша тази история “, сподели Каретеро пред БНР.

По книгата е основан и сериал, само че Начо Каретеро предизвестява, че е друг род, който не се придържа само към обстоятелствата от книгата. А в нея не липсва и българска диря - от присъединяване на български музиканти в празненствата на контрабандистите, през българския транспортен съд Свети Николай, който при залавянето му през 2012 от испанските управляващи превозвал само кокаин.

В ”Бял прахуляк “ е упомената и българската мафия.

”Когато кокаинът от Колумбия влиза в Испания, постоянно през канали в Галисия, другите мафии купуват продукта и го популяризират в Европа. И една от тези мафии, от най-мощните, е българската. Непрекъснато излизат вести за връзките по дистрибуцията на опиата в Европа. Но не е единствено това. Българската мафия да вземем за пример, има огромен дял в Мадрид в контрола на сигурността в нощните заведения, занимава се с споразумяване на сметки, с продажба на опиати, въобще, познават я и се опасяват от нея. И несъмнено, трябваше да я загатна в книгата, тъй като е част от цялата верига. Като цяло наркотрафикът е една огромна интернационална мрежа, от която са част тези мафии - галисийската, българската, колумбийската и противодействието е доста мъчно “, описа журналистът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР