Българската левица винаги е заставала против беззаконието и диктатурата в

...
Българската левица винаги е заставала против беззаконието и диктатурата в
Коментари Харесай

Нинова: Преговорите за правителство продължават и в момента |

" Българската левица постоянно е заставала срещу беззаконието и диктатурата в полза на голямото болшинство от хората, а не на дребни овластени групи на задкулисието и корупцията ", съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите за сформиране на държавно управление с представители на ПГ на Българска социалистическа партия за България. 

Той добави, че цени високата оценка, дадена от Българска социалистическа партия, за служебното държавно управление и напомни, че точно от тази партия пристигна предлагането служебното държавно управление да продължи като постоянно. 

" Обществото ни е надълбоко разграничено обществено с растящи неравенства (...) вследствие на порочния управнически модел досега ", съобщи той и изрази вяра, че левицата ще помогне за смяната и ще бъде " мощен обществен вектор ", от какъвто обществото има потребност.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че партията схваща отговорността, с която е натоварена, както и потребността от работещи парламент и държавно управление.

Корнелия Нинова акцентира, че първи приоритет за Столетницата ще бъде приемането на бюджета, с цел да може страната да се оправи с трите рецесии - обществена, здравна и икономическа. По думите ѝ в този момент най-важно е да бъдат предпазени хората от тези рецесии и да се премине през зимата.

Нинова разяснява, че би трябвало да се направи всичко допустимо цените на тока за битовите консуматори да не се усилят от 1 януари следващата година, както и да има пари за обезщетения за повишаващите се цени на стоките, както и компенсации за засегнатите бизнеси.

Приоритет номер две за левицата ще бъде прекратяването на корупционния модел.

Тя заяви, че договарянията за държавно управление не престават и сега.

Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще упорства за промяна на основния прокурор, закриване на профилираното правораздаване, както и смяна в структурата и пълномощията на КПКОНПИ.

Тя беше безапелационна, че казусът в прокуратурата е систематичен и промяната на името на основния прокурор няма да е задоволително, а ще е нужно и ограничение на пълномощията му, както и усилване на контрола върху него. 

След края на консултациите Корнелия Нинова заяви, че към този момент се водят диалози за бюджета с представители на Политическа партия.

Тя отхвърли да отговори дали ще заеме пост в идващия кабинет. Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява, че до тази вечер би трябвало да бъде изчистена политическата страна на съглашението, а имената и министерствата ще бъдат оповестени на по-късен стадий. Тя съобщи, че това ще бъде обявено след разискване в Националния съвет на Българска социалистическа партия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР