Българската лекоатлетка Мирела Демирева завоюва сребърен медал на Европейското първенство

...
Българската лекоатлетка Мирела Демирева завоюва сребърен медал на Европейското първенство
Коментари Харесай

Демирева: Скачах за първо място, но следващият път ще успея

Българската лекоатлетка Мирела Демирева завоюва сребърен орден на Европейското състезание в Берлин, откакто приключи на второто място, преодолявайки 200 см в последния си трети опит в скачането на височина.

" Щастлива съм, несъмнено. Медалът си е орден. Два метра, са си два метра. Скачах за първо място, несъмнено. Този път не съумях, само че идващия знам, че ще съумея. Знаех, че няма късмет да стана първа с височини под 2 метра. В един миг височини като 196 и 198 см не ми носят безусловно нищо, тъй като ме интересува първо място и всичко след него няма никакво значение за мен. Съжалявам, че съм докарала почитателите до инфаркт (смее се). Надявам се в този момент насладата да е още по-голяма, поради тази обстановка.

Тренирам душeвността си. Нашата съществена цел е Токио и всяко едно съревнование ми е извънредно значимо за Олимпиадата.

 Страхотна Мирела Демирева сграбчи сребърен орден в Берлин!
Страхотна Мирела Демирева сграбчи сребърен орден в Берлин!

Българката преодоля 200 см в последния трети опит и приключи втора в крайното класиране

В никакъв случай. Знаех, че или взимам орден, или не. Дори не знаех на коя позиция съм за момента - някъде обратно. Не бях спокойна, само че бях доста разчувствана. Много обичам да скачам на височини от 2 метра и 2 метра плюс. В последна сметка взех решение - всичко или нищо.

Беше ми пъклен кеф да скачам на 204 см, изключително борейки се за първото място. Знам, че мога да ги скоча, знам какво ми липсва. Липсва ми още малко работа в техническо отношение, бих споделила в последния етап да завършвам скока си и повече опити над 2 м - това ми би трябвало. И през днешния ден бях подготвена за 204 см. Никога не знаеш, даже да улучиш опит, то си важи - минеш ли над летвата, минаваш над летвата. Знам, че мога да скачам доста. Трябва ми още малко време, само че имам търпението. Имам волята и желанието и не виждам какво може да ме спре.

Винаги е прелестно да забележим българска аудитория. Да усетиш, че някой почита труда ти. А и постоянно, когато видиш трибагреника, нещо ти трепва ", разяснява Демирева, представена от " Bgathletic.com ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР