Българската лека атлетика отдавна не е преживявала толкова вълнуващ ден!

...
Българската лека атлетика отдавна не е преживявала толкова вълнуващ ден!
Коментари Харесай

Трите български кралици в битка за европейските тронове

Българската лека атлетика от дълго време не е преживявала толкоз трогателен ден! Не една, не две, а цели три от най-хубавите ни състезателки ще излязат на олимпийския стадион в Берлин, с цел да мерят сили с най-хубавите и да ги провокират на европейското състезание.

Ивет Лалова, Мирела Демирева и Габриела Петрова ще дадат най-хубавото от себе си, като шансът за орден в секторите за скок височина и троен скок е напълно действителен. Най-успешната ни спринтьорка в последните години пък ще се опита да се класира за финала на 200 м.

Освен трите кралици, на стадиона ще забележим още двама българи - Инна Ефтимова и Момчил Караилиев , които ще би трябвало да минат през квалификации, с цел да стигнат до полуфиналите в своите дисциплини.

Именно с присъединяване на Ефтимова в сериите на 200 м откриваме българското присъединяване. Те стартират в 12:25 ч., като за полуфинал се класират първите 3 финалистки от всяка серия и идващите 3 с най-хубави времена. Инна към този момент взе участие в едно съревнование в Берлин. Тя приключи 22-ра на 100 м.
Инна Ефтимова отпадна на полуфиналите на европейското в Берлин Лекоатлетката е на 22-о място на 100 м
Участието на господата с български байрак ще закрие състезателят по троен скок Момчил Караилиев . Опитният спортист е на трети следващ шампионат навън, като в предходните наложително се изявяваше и във финала. той стартира присъединяване си в 13:40 ч.

Снимка: Lap.bg

Ивет Лалова ще свети на пистата след 20:40 ч. българско време. Тогава са полуфиналите на обичаната ѝ дисциплинираност 200 м, като българката влиза по право в тях, откакто реализира 7-и най-хубав резултат в Европа. Ивет реши да не рискува с присъединяване на 100 м и насочи всичките си сили на двойно по-дългата отдалеченост. За постоянно усмихнатата ни атлетка това е пето следващо европейско състезание в последните 8 години.

Снимка: Lap.bg

В същото време заканата си да стане първа на Стария континент ще извършва Мирела Демирева . Българската спортна в скока височина, която към този момент има в сбирката си сребърен орден от олимпийски игри, се класира за разпределението на оценките в Берлин с лекост и съобщи, че има сили да стане шампионка!

Снимка: Lap.bg

След редица неуспехи и разочарования Габриела Петрова още веднъж е там, където ѝ е мястото - във финала на тройния скок. Само 1 опит бе задоволителен на състезател на годината на България за 2015 година да преодолее квалификационната норма и със съхранени сили още веднъж ще я забележим на стадиона след 21:00 ч . българско време.

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР