Българската легенда на световния футбол Христо Стоичков е на посещение

...
Българската легенда на световния футбол Христо Стоичков е на посещение
Коментари Харесай

Стоичков каза защо времената за българския футбол са страшни

Българската легенда на международния футбол Христо Стоичков е на посещаване в Турция и даде обстойно изявление за локалния известен публицист Уфук Каан Карачан.

„ България изживява страшни времена във футбола. Младите хора не се интересуват от футбол и спорт. Това е огромен минус. Нямаме футболисти в мощни тимове в чужбина. Вече никой не играе в Барселона, Валенсия, Порто, Манчестър Юнайтед. Имаме няколко играчи в Русия, Полша, един-двама в Италия и това е. Няма по какъв начин да е задоволително, с цел да имаме народен тим на високо равнище. На мен един от най-хубавите ми мемоари са ми от него. В Барселона през 1992 година и с България през 1994 година са най-хубавите моменти в кариерата ми. На международното състезание в Съединени американски щати сбъднах футболната си фантазия. Благодарение на това завоювах „ Златната топка ”, „ Златната обувка ”. Щастлив човек съм, желая да благодаря на фамилията си, треньорите, съотборниците, масажистите и всички ”, показа Стоичков.

„ Шест години съм играл с Гуардиола, той беше водач във всеки един миг, всяка топка минаваше през него. Той беше водач от най-млада възраст и придвижи това с годините. Разбира се, в този момент има опция да разполага с най-хубавите играчи и реализира триумфи с тях. Колкото до Моуриньо, той постоянно е бил като треньор в Барселона. Малцина знаят какъв брой значима беше ролята му при сър Боби Робсън. Той му пишеше какво липсва на всеки един състезател, какво би трябвало да промени. Двамата обменяха отзиви като равностойни. И по тази причина в този момент Моуриньо е един от най-хубавите в специалността си ”, добави Камата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР