Българската компания за управление на земеделска земя „Агрион” организира безплатни

...
Българската компания за управление на земеделска земя „Агрион” организира безплатни
Коментари Харесай

Правят безплатни медицински прегледи в 120 населени места

Българската компания за ръководство на земеделска земя „ Агрион” провежда безвъзмездни медицински прегледи в 120 обитаеми места в цялата страна до 6 октомври 2019 година Целта на акцията „ Дни на здравето” е да се подкрепи профилактиката на обществено значими болести, прецизираха от сдружението. Лекари, наети от земеделската компания ще вършат разбор на кръвната захар и кръвното налягане на всички искащи. Те ще дават и практични препоръки за предотвратяване от диабет и съответни рекомендации по отношение на резултатите на хората.

Националната самодейност „ Дни на здравето “ се провежда за поредна година и е част от социално- виновната активност на земеделското сдружение за подкрепяне на българското опазване на здравето и предварителна защита на най-уязвимите групи. Информация за датите и обитаемоте места, където ще има мобилна здравна станция на „ Агрион “ може да откриете на уеб страницата на земеделското сдружение на адрес https://www.agrion.bg/dni_na_zdraveto/ и на фейсбук страницата на компанията https://facebook.com/agrion.bg/.

Тази година в самодейността се включи и компанията “Медхаус Суис България “, която е част от швейцарската корпорация Medpack Swiss Group. Фирмата предлага на българския пазар висококачествени медицински артикули на водещи международни производители.

Всички гости, които са си създали профилактичен обзор, ще могат да вземат участие в лотария с награди, обезпечени от „ Агрион “ и “Медхаус Суис България “, като във всяко едно обитаемо място, един от участниците в томболата ще завоюва автоматизиран уред за мерене на кръвно Gamma Control. За всички гости на събитията са налични и талони за отстъпка до 10 лева при покупка на автоматизирани апарати за кръвно Dr. Frei във верига аптеки „ Марешки “.

„ Следвайки социално-отговорната политика на компанията, желаеме да помогнем на по-възрастното население и всички искащи да получат безвъзмездна информация за положението на кръвното си налягане и кръвната захар “, разясниха от мениджмънта на компанията. Това икономисва време и средства на хората за проучване и посещаване на лечебни заведения, които постоянно са на отдалечено разстояние от селата и нямат пряк достъп до медицински грижи.

„ С швейцарската ТМ Dr. Frei и верига аптеки „ Марешки “ поддържаме националната акция „ Дни на здравето “, тъй като по този метод, има опция да се обърне вниманието на хората към предварителна защита на хипертонията. Информиран – значи въоръжен “, обявиха от „ Медхаус Суис България “.

Данните демонстрират, че огромна част от хората по селата не ревизират постоянно кръвната си захар и не наблюдават кръвното си налягане. В множеството случаи хората, най-вече по-възрастните генерации, нямат никакъв достъп до доктор, а неналичието на съответни медицински услуги са един от най-големите проблеми в дребните села. Голяма част от тях ползват самолечение, което може да се окаже съдбовно. За това медицинските екипи ще дават и съответни рекомендации на всички, които се подложат на проучвания.

Според формалните данни на Световния диабетен атлас над 525 хиляди души в България страдат от диабет, което е над 8 % от популацията на страната. Голяма част от хората обаче не са наясно, че са заболели, защото профилактика за висока кръвна захар се организира рядко и по изключение. В множеството случаи липсват признаци на болестта и то се открива инцидентно при осъществяване на проучвания по различен мотив. Според Деян Денев, шеф на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България, броят на хората, които не знаят, че имат високо равнище на кръвната захар надвишава 800 хиляди души. Лекари са безапелационни, че един от главните проблеми е ненавременното разкриване на диабета, което води до съществени затруднения на здравето на хората.

Още по-стряскаща е статистиката при хипертонията. По последни данни всеки трети българин е с нараснали стойности на кръвното налягане, което значи над 2,7 млн. души. Според здравните специалисти наклонността е все по-млади пациенти да се оплакват от хипертония. Това е и повода екипите на „ Агрион “ да насочат напъните си към проучване точно на тези заболявания.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР