Българската компания за производство на лекарства Биовет ще открие днес

...
Българската компания за производство на лекарства Биовет ще открие днес
Коментари Харесай

Биовет открива завод за 300 милиона лева в Пещера

Българската компания за произвеждане на медикаменти " Биовет " ще открие през днешния ден новия си цех в град Пещера. Инвестицията е в размер на над 293 милиона лв. и ключва построяването само че нови мощности до към този момент съществуващия цех на повърхност от 35.2 декара. Капацитетът им ще бъде до 3000 куб.м., какъвто е и на досегашния.

Очаква се производството да стартира през март 2020 година и да разкрие 200 нови работни места. В момента в Пещера в производството за заети 1100 чиновници, а в останалите две производства в Разград и Ботевград - още 700. Компанията има индустриални мощности и в прилежаща Македония.

Според капиталовите проекти, над 90% от създаваните артикули ще бъдат осъществят на международните пазари.

Инвестицията е финансирана отчасти със заем от Европейската капиталова банка в размер на към 100 милиона евро.

Мажоритарен притежател на " Биовет " е " Хювефарма " АД, която е благосъстоятелност на братята Георги и Кирил Домусчиеви.

Компанията е измежду водещите в Европа в производството на фуражни добавки, премикси, дейни вещества и подготвени лекарствени средства за лекуване, профилактика и възстановяване здравето и продуктивността на животните. Фирмата създава междинни артикули и дейни вещества за фармацевтичната индустрия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР