Българската компания за дигитални активи Nexo ще си партнира с

...
Българската компания за дигитални активи Nexo ще си партнира с
Коментари Харесай

Nexo и Fidelity ще осигуряват достъп на институционални инвеститори до криптопазара

Българската компания за цифрови активи Nexo ще си партнира с един от най-големите световни фонд мениджъри Fidelity в създаването на платформа, която ще разреши на институционални вложители да влагат в криптоактиви, да се финансират против тях, както и да получат други услуги, свързани с виртуалните валути. В момента една от главните бариери за нахлуване на огромни играчи в този сегмент е обезпечаването на надеждни попечителски услуги и сетълмент. Инфраструктурата би трябвало да позволи точно този проблем, като тя ще бъде създадена в сходство със съществуващите регулации.

Партньорството на Nexo ще е с Fidelity Digital Assets - тя е част от едноименната финансова компания и е профилирана в предлагането на услуги и платформа от институционален клас за застраховане, търговия и поддръжка на цифрови активи.

" Всеки институционален вложител, който търси да добави цифрови активи в портфолиото си, с цел да го диверсифицира или защищити от възходящата инфлация, към този момент ще може да разчита на първокласно настойничество от Fidelity Digital Assets, до момента в който се възползват от посредническите услуги на Nexo, които разрешават на огромните ни клиенти достъп до ликвидността на над 10 тържища под един покрив ", споделиха от Nexo за " Капитал ". Освен това тези вложители, които са клиенти на Fidelity Digital Assets и към този момент имат цифрови активи, ще могат да изтеглят заем против активите си, без да ги продават.

" По този метод те резервират активите си и надлежно капацитета им за напредък, не заплащат налози за по този начин или другояче неосъществена облага, а в същото време разполагат с ликвидност ", обясниха от Nexo. Компанията е основана през 2018 година от Антони Тренчев, Коста Кънчев, Калин Методиев, като съгласно предоставените от нея данни сега ръководи активи за 13 милиарда $, а от основаването й са обработени транзакции за над 50 милиарда $.
Реклама
" Чувствахме неотложната нужда непосредствено да адресираме предизвикването, пред което институционалните вложители постоянно са били изправени - по какъв начин да съхраняват по сигурен метод своите цифрови активи - проблем, който в исторически проект е ограничавал по-големи играчи да навлизат в пространството ", разяснява в прессъобщение Калин Методиев, съосновател и ръководещ съучастник в Nexo.

" Виждаме страховит напор на интерес към цифровите активи от страна на институции, опериращи на европейския пазар, и сме отдадени на концепцията да осъществяваме усъвършенствани решения в отговор на съществуващите такива в областта на обичайните активи ", разяснява в прессъобщение и Кристофър Тайрър, шеф на Fidelity Digital Assets за Европа.

През последната една година Fidelity разгласи сходни партньорства с конкурентните BlockFi и Slivergate. Според Nexo те са много по-лимитирани и не дават нови артикули, а просто свързват съществуващите услуги и инфраструктура. Българската компания и сътрудникът ѝ правят оценка капацитета на този сегмент на близо 6 трлн. $ световно.

Проучване на Fidelity Digital Assets от септември пък сподели, че осем от 10 институционални вложителя имат вяра, че цифровите активи имат място в тяхното капиталово портфолио. Малко над половината от тях споделят, че към този момент са вложили в цифрови активи към края на 2020 година
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Крипто
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР