Българската компания Walltopia създаде най-високата катерачна стена в света. Тя

...
Българската компания Walltopia създаде най-високата катерачна стена в света. Тя
Коментари Харесай

Българската Walltopia изгради най-високата катерачна стена в света

Българската компания Walltopia сътвори най-високата катерачна стена в света. Тя се намира на постройката CopenHill в Копенхаген, в която се обитава най-технологичният цех за боклуци в света, а също и дава редица благоприятни условия за забавление на живеещите в града.

" Дизайнът на стената бе предизвикателство, защото се опитахме да намерим верния баланс сред външен тип и функционалност. Целта бе да създадем външен тип, който да дава отговор на впечатляващата архитектура на постройката, а в това време топология, която да дава висшо катераческо преживяване ", споделя Васил Шарланов, който работи по дизайна.

Тъй като стената е 80 м., е мъчно да бъде изкачена едновременно, по тази причина е и разграничена на 4 - жестоко на всеки 20 метра. Всяка една от частите е с друга компликация, като най-ниската е и най-лесна, показва той.
 Снимка 485995
За да не пречат на естествената светлина, влизаща в постройка, Walltopia употребява надалеч повече плексиклас от нормално в композиция с фибростъкло. " Плексигласът е комплициран за работа, изключително в случай че би трябвало да го сгъваш, само че с помощта на технологиите, в които влагаме в нашия цех и надарените инженери в Walltopia, този проблем бе решен елементарно ", споделя Иван Натов, управител на плана.

Останалата част от площта за катерене, която възлиза на 1 200 кв. м, е от фибростъкло - най-устойчивият на атмосферните условия материал. Самата структура пък е от стомана. Натов показва, че са употребявани общо 55 тона българска стомана и 24 тона фибростъкло и плексиклас.

Основана през 1998 година Walltopia е най-големият производител на катерачни стени, като работи на 6 континента с офиси в Съединени американски щати, Англия, Канада, Германия, Австрия, Русия, Китай, ОАЕ и Азиатско-тихоокеанския район и изнася за над 70 страни.

Седалището на компания е в София, а двата завода - в Божурище и Летница. Към края на 2019 година за Walltopia са работили 615 души, а приходите ѝ възлизат на 76 млн. лева Печалбата доближава близо 14 млн. лева.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР