Българската компания TESY е първият производител на родния пазар, чиито

...
Българската компания TESY е първият производител на родния пазар, чиито
Коментари Харесай

TESY е първият български производител с отоплителни уреди, покриващи новите изисквания на ЕС за енергийна ефективност


Българската компания TESY е първият производител на родния пазар, чиито панелни конвектори, маслени радиатори и цялата гама отоплителни уреди покриват изцяло най-новите регулации за енергийна успеваемост. Изискванията на РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2015/1188 на Европейската комисия за използване на Директива 2009/125/ЕО на Европейския парламент и Съвета на Европейски Съюз във връзка с условията за екопроектиране на местни отоплителни топлоизточници влязоха в действие на 1-и януари 2018 година

Според условията на Регламента от началото на тази година сезонната енергийна успеваемост при отопление за другите типове панелни конвектори и маслени радиатори би трябвало да има стойности над 36%. Симулационните калкулации обаче демонстрират, че уредите, оповестени за потребление посредством закрепен монтаж, окомплектовани с използваните досега механични термостати или елементарни електронни (без спомагателни функции), към този момент няма да дават отговор на условията. Предлаганите на пазара уреди за закрепен монтаж ще би трябвало да имат електронен термостат, да могат да реагират на смяна в температурата в помещението (например при отварянето на прозорец), и да имат адаптивен старт или благоприятни условия за дистанционно управление. В случая на TESY ръководство през интернет от всяка точка на света.

„ Влизането в действие на новата инструкция не е изненада за производителите. Ние в TESY поехме курса за произвеждане на енергийно ефикасни уреди – бойлери и конвектори, надалеч преди този момент да бъде наложено от Европейския съюз. Ние имаме вяра, че „ умните “ и енергийно ефикасни уреди са бъдещето на промишлеността. От една страна те защищават нашата планета, а от друга спомагат за понижението на сметките на директните консуматори “, съобщи Христо Славов, Директор Бизнес направление отопление в TESY.

Произведените от ТESY панелни конвекторите дават отговор изцяло на новите ErP условия още от началото на декември месец предходната година и към този момент могат да бъдат закупени незабавно, без очакване и спомагателни поръчки. Измежду всички позитивни качества на конвекторите се отличава и функционалността те да се ръководят от разстояние и то от всяка точка на света, посредством интернет връзка и приложението tesyCloud. Миналата година българската компания стана и първата в Европа, която предложи на пазара „ интелигентен “ бойлер, който също е част от CLOUD фамилията на TESY.

TESY е българска компания, основана през 1990 година, която е част от Фикосота холдинг. По настоящем компанията разполага с пет завода – три в Шумен и два в Смядово, където работят към 750 индивида. TESY е най-големият български и водещ европейки производител на електрически бойлери, бойлери с косвено нагряване и отоплителни уреди за дома. С новаторския си метод към пазара и продуктите, с динамично разрастващ се екип от високо стимулирани експерти, TESY осъществя своята продукция допълнително от 50 страни на 4 континента. Фирмата продължава своето развиване в посока увеличение на индустриалния си потенциал и лансирането на нови продуктови линии. Основна цел пред компанията за идващите 3 години е да се утвърди като третия максимален производител на електрически бойлери в Европа.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР