Българската компания с частен капитал BlackPeak Capital, която инвестира в

...
Българската компания с частен капитал BlackPeak Capital, която инвестира в
Коментари Харесай

Българският BlackPeak Capital купува дял в румънски производител на алтернативно месо

Българската компания с частен капитал BlackPeak Capital, която влага в сдружения като Walltopia, International Power Supply, Software Group и Bulpros, е закупила миноритарен дял в румънската компания Verdino Green Foods, оповестява Romania-Insider. Verdino е водач за растителни други възможности на месо в Централна и Източна Европа.

Базираната в България частна капиталова компания е взела участие в договорката посредством своя BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Закупуването на минориторен дял от страна на българската компания ще разреши на румънската да форсира растежа си и да ускори интернационалната агресия.
 BlackPeak Capital започва втория си фонд с първичен капитал от €68,5 милиона
Български фонд търси компании, в които да влага €68,5 милиона

Той ще влага сред €5 милиона и €10 милиона в компании от България, Румъния, Словения, Хърватия и Сърбия

Целта на Verdino е да усили продажбите си до 100 милиона евро през идващите пет години.

" Приветстваме BlackPeak като наш нов сътрудник и се радваме да обединим напъните си, с цел да изведем Verdino на идващото равнище, което е с по-голямо световно наличие ", съобщи Раул Чуртин, съосновател на румънската компания.

" Тези различни артикули стават все по-голяма ниша в хранителната промишленост. Ние мощно имаме вяра в продължаващия напредък на този бранш, а Verdino има капацитета да стане пазарен водач в Европа ", разяснява Никлас Пихлер - ръководещ сътрудник в BlackPeak.
 Отвори първата фабрика за синтетично месо
Отвори първата фабрика за синтетично месо

Тя има потенциал от 500 кг на ден

В рамките на две години Verdino създава над 60 нови продукта, които са показани в над 2000 магазина в Румъния, Швейцария, Холандия, Испания, Северна Македония, Сърбия и Великоблитания. Компанията навлезе непосредствено на два от най-големите европейски пазара - Германия и Обединеното кралство - и е подписала съглашения за дистрибуция за още 12 страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР