Българската компания Мелифера, която разработва рецепти за храни със специално

...
Българската компания Мелифера, която разработва рецепти за храни със специално
Коментари Харесай

Български производител на био храни, с бизнес в Сингапур и Швеция, се листва на БФБ

Българската компания " Мелифера ", която създава предписания за храни със особено предопределение, се листва на БФБ. Компанията е единствената в сегмента на Българската фондова борса за напредък на дребни и междинни предприятия, която е основана и се ръководи от жена - мениджърът Биляна Николова. Във фокуса на бързоразвиващата се компания е новаторското приложение на био български пчелен мед в композиция с други суперхрани и растителни екстракти.

Мисията на производителя, съгласно неговите думи, е " да върне вярата на хората в силата на чистата храна и да потвърди иновативния потенциал на българските артикули на интернационалните пазари ".

Още преди да се съобщи у нас, " Мелифера " се радва на забележителни триумфи зад граница като намира пазар за българския био пчелен мед в Сингапур, Хонг Конг, Швеция, Кувейт, Саудитска Арабия и ОАЕ.

Флагман продуктът ѝ MelliGEL е био енергиен гел за спортисти, спортуващи хора и хора с динамично всекидневие, който е здравословна опция на известни енергийни бустъри. Това е първият 100% био енергиен гел, сертифициран от Informed Sport - интернационалният поръчител за чистотата на спортните храни, според условията на Световната антидопингова организация.

Компания от групата на Easy Credit излиза на Българската фондова борса в търсене на 6 милиона капитал

Дружеството влага в започващи и разрастващи се компании в областта на софтуерните финансови услуги

У нас марката на " Мелифера " MelliGEL, към този момент се употребява от спортисти в разнообразни спортни дисциплини, а с помощта на свойствата на меда, кръгът на потребителите му непрекъснато пораства. Компанията възнамерява уголемение на производството си и стартиране на нови артикули през 2023 година.

" Амбицията ни е да продължим да растем, а листването на ВЕАМ е директният път към ускорено развиване - тъй като пазарите ни чакат. Световните трендове бележат сериозен растеж в нашия сегмент и ние безусловно би трябвало да се възползваме от това ", споделя Биляна Николова, която е създател и ръководещ шеф на " Мелифера ".

Българската компания стартира активността си през 2016 година с изследване на интернационалните пазари и търсене на ниши за реализация на български био пчелен мед. Междувременно създава предписания за новаторски функционални храни на база мед. Компанията работи в своя индустриална база в София. Първият ѝ артикул под лична марка излиза на пазара през 2021-а и, макар пандемичната конюнктура, съумява да притегли интереса на професионалните спортисти от разнообразни дисциплини. 
 Cardinal Bites - българската компания за протеинови бонбони, която беше оценена на 1 милион лв.
Българската компания за протеинови бонбони, която беше оценена на 1 милион лв.

Дружеството притегли сполучливо инвестиция за разгръщане на бизнеса
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР