Българската компания Макском - един от най-големите производители на велосипеди

...
Българската компания Макском - един от най-големите производители на велосипеди
Коментари Харесай

Производителят на велосипеди Макском съкращава 180 служители

Българската компания " Макском " - един от най-големите производители на колела в Източна Европа - ще редуцира 180 души от чиновниците си.

Новината е доказана от икономическия шеф на компанията Николай Бояджиев пред пловдивската медия " Марица ".

Според неговите данни - освободени ще бъдат 22% от общия личен състав, като съкращенията ще бъдат разпределени отмерено сред всички отдели, в това число администрацията.

Причината за решението е влошената икономическа обстановка в Германия, която е главен пазар за българската компания. Поръчките са намалели, което е довело до стесняване на размера на работа с близо 30%, оповестява вестника.

Бояджиев показва, че съкращенията следват интервал на огромно нарастване на личния състав поради взрив на поръчки преди пандемията.

Дружеството има подготвеност да върне хората, които желаят още веднъж да работят за тях, в случай че напролет има усъвършенстване на икономическата истуация.

" Макском " е измежду огромните производители на колела и електрически колела в страната - техни са марките на Sprint.

През 2021 година компанията подписа съглашение с австрийската Pierer Group за основаване на нов цех за електрически колела. Очакваше се той да проработи през 2024, само че сега проектите са изменени.

Вместо база за сглобяване - в началото той ще е единствено склад за елементи и дистрибуционен център за създадени колела.

През 2022 година компанията стигна до второ място в класацията за бранш " Машини и съоръжение " на " Капитал " с помощта на високите си доходи - 746.7 млн. лева за година. Увеличението е станало с помощта на търсенето на електрически колела в Европейски Съюз.

Почти цялото произвеждане на " Макском " се продава в европейските страни.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР