Българската компания Клас Олио АД откри нов високотехнологичен маслоекстракционен комплекс

...
Българската компания Клас Олио АД откри нов високотехнологичен маслоекстракционен комплекс
Коментари Харесай

"Клас олио" откри нов цех в Карапелит със 100 работни места

Българската компания " Клас Олио " АД откри нов високотехнологичен маслоекстракционен комплекс в добричкото село Карапелит. Инвестиционният план е един от най-големите за последните години в областта на маслодобива в България и дава опция за удвояване на потенциала на завода, както и усъвършенства качеството на създаваните артикули. Освен това се понижават нездравословните хексанови излъчвания според европейските правила и се обезпечава висока енергийна успеваемост.

Напълно автоматизираната индустриална линия открива и нови работни места за висококвалифицирани експерти. Близо 200 души ще работят в цеха, в който са вложени 3 милиона евро. От завода подчертаха по време на церемонията по откриването, че влагат средства и в подготовката на фрагменти в локалното учебно заведение, където 20 деца към този момент се приготвят за технолози в завода.

Около 80% от олиото, което се създава в цеха, се изнася за Европейски Съюз, Китай и Близкия изток. Новата индустриална база е за екстракция на масло, прецизираха от " Клас олио ". Инвестицията от 3 млн. евро е вложена в нова автоматизирана линия. Според шефа на завода това ще усили потенциала на производството до 300 тона за денонощие модифицирана продукция.

На откриването на новия завод участваха министър председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов. В профила на Борисов във " Facebook " бяха излъчени фрагменти от събитието.


" Надявам се да дават положителни заплати, с цел да задържим българите тук, а не да използваме украинци ", сподели Борисов, откакто разбра, че в завода се внасят и непознати служащи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР