Българската компания изгражда глобална мрежа за комуникация ЕндурСат избра сателитна

...
Българската компания изгражда глобална мрежа за комуникация ЕндурСат избра сателитна
Коментари Харесай

ЕндуроСат развива космически бизнес заедно с Виваком

Българската компания построява световна мрежа за връзка

ЕндурСат избра сателитна станция Плана за разполагане на оборудването си (източник: Виваком)

Виваком и българската сателитна компания ЕндуроСат развиват взаимен план за ръководство на нано-спътници, оповестиха от телеком оператора. Очаква се за 10 години в света да бъдат изстреляни 7000 такива спътника.

Последно потомство антена за приемане на данни от нано-спътници към този момент работи на сателитната станция Плана на Виваком. Тя е конфигурирана от Ендуросат в границите на дълготрайно партньорство за взаимна работа в региона на сателитни връзки с нано-спътници.
още по тематиката
Нано-сателитите намират все по-голямо приложение за наблюдаване на земната повърхнина, за информационни цели, транспорт на информация, научни проучвания и образование.

Антената на станция Плана е поредна стъпка на ЕндуроСат към основаването на световна мрежа за връзка с сходен вид спътници на компании, научни центрове и университети.

Виваком, от своя страна, обезпечава професионална поддръжка в ръководството и преноса на данни от нано-спътници. „ Надявам се да успеем да изградим сполучлив галактически бизнес в България в съдействие с телекома “, съобщи Райчо Райчев – създател и изпълнителен шеф на ЕндуроСат.

ЕндурСат е избрала сателитна станция Плана за разполагане на оборудването си, поради отличната инфраструктура, особено подбраното разположение на обекта, което дава опция за надеждна връзка с разнообразни типове спътници, и поради опита на Виваком в сателитния бизнес, разясни Владимир Рангелов – старши управител продажби в телекома.

Според Euroconsult, в международен мащаб в идващите 10 години се чака да бъдат изстреляни над 7 000 нови нано-спътника.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР