Българската компания Briar Wood Corporation е собственик на кораба, превозвал

...
Българската компания Briar Wood Corporation е собственик на кораба, превозвал
Коментари Харесай

Бг компания била собственик на кораба, превозвал товара, който се взриви и изравни Бейрут със земята ВИДЕО

Българската компания Briar Wood Corporation е притежател на кораба, превозвал амониевия нитрат, който преди 2 дни избухна на пристанището в Бейрут и срина ливанската столица. Това твърди ръководителят на един от съветските моряшки синдикати Николай Суханов, съобщава Lenta.ru.

Суханов посочи, че корабът Rhosus е пътувал под комфортния молдовски байрак. В такава обстановка действителният притежател доста мъчно може да бъде открит, а в множеството случаи документите по този начин се приготвят, че няма по какъв начин притежателят да бъде измамен и под отговорност.

До българската диря се стигнало, откакто в началото станало ясно, че корабът е бил благосъстоятелност на руснак. През 2013 год. той транспортирал селитрата от Батуми в Мозамбик, само че трябвало да спре заради повреда в Ливан.

Властите забранили на плавателния съд да напусне пристанището. Собственикът, Игор Грешучкин оповестил фалит и изоставил екипажа от руснаци и украинци. Моряците били повече от година в Бейрут, където бедствали без храна и пари. Грешучкин пък сега живее в Кипър.

Как и по кое време плавателният съд е станал благосъстоятелност на българската компания, не е ясно. Повече от 6 години амониевият нитрат от корба се е съхранявал на пристанището в Бейрут. Властите считат, че не са били спазвани ограниченията за сигурност, а преди месеци е имало и наставление, че товарът е извънредно рисков и би трябвало да се реалокира.

На 4 август 2750-те тона селитра избухнаха, а чудовищната детонация умъртви стотици. Над 4000 са ранените. Смята се, че най-малко 300 000 души в Бейрут са останали без жилища. Броят на починалите към момента не е явен, а цифрата непрекъснато пораства.



 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР