Българската кирилица в интернет страниците на институциите, ще замени масово

...
Българската кирилица в интернет страниците на институциите, ще замени масово
Коментари Харесай

Божанов изхвърля руската кирилица от институциите

Българската кирилица в интернет страниците на институциите, ще размени всеобщо публикуваните шрифтове, които употребяват съветския вид на кирилица, оповестяват от Министерство на електронното ръководство.

„ С оглед на запазване и насърчаване на националната еднаквост и наличните шрифтове, които поддържат българския вид на кирилица, българските институции ще могат да употребяват точно този вид “, допълват от министерството.

Работата по плана за смяна на разпоредбите е почнала преди събитията в Украйна и „ скъсването “ с съветската кирилица не било подбудено от тях.

„ Предложението е напълно за опазване на българската еднаквост в един световен свят, което е вярната формула - да, част сме от европейското семейство и развитите западни демокрации, само че имаме свои черти, свои специфики, и своя книжовност “, разяснява министър Божидар Божанов.

Целта е да се сътвори единна рамка за институционална еднаквост, която да подсигурява, че интернет страниците и портали на администрациите в Република България са насочени към потребителя и са с безконтролен, директен и непрекъснат достъп, ясна навигация и наличие, показват още в плана.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР