Българската жена – предприемач е достойна за уважение,не само у

...
Българската жена – предприемач е достойна за уважение,не само у
Коментари Харесай

Приключи третата, последна част от практическата среща „КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА” – дневно Business Lady Live

Българската жена – бизнесмен е почтена за почитание, освен у нас, само че и по света – показа Илона Станева, Fibank.

По статистика на Национален статистически институт от 2007 до 2017 година българките, стартирали и развили собствен личен бизнес са нараснали с повече от 50%.

Приключи третата, последна част от практическата среща „ КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА” на ден Business Lady Live събитие със шерване на на практика опит. Срещата е част от седмото издание на Годишните награди „ Business Lady 2017 , инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club .

В третия панел бяха прегледани следните тематики:

Как го вършат сполучливите бизнес дами :

1. Социалните функции на дамите в 21 век и техники за приоритизиране

2. Женската сила и предприемачеството – по какъв начин да се настроим ментално за сполучлив бизнес?

3. Ролеви игри.

Участие взеха:

- Илона Станева - Директор „ Маркетинг и реклама”, Първа капиталова банка

- Илияна Захариева - Директор „ Корпоративни комуникации”, А1 (Мтел)

- Стойне Василев - Предприемач и създател на SmartMoney.bg

- Жана Иванова - Собственик на Издателска къща „ Жануа`98 "

- Яна Данаилова - Нутриционист и експерт по хранене, сертифициран учител по йога

- доктор Наталия Футекова - Предприемач, създател ERP Academy

- Мила Захариева - Основател на Корект Консулт Партнерс

- Илияна Захариева – шеф Корпоративни връзки, А1 (Mtel)

Ето някои съществени акценти от миналия трети, финален панел от практическото събитие:

Социалните функции на дамите в 21 век и женската сила и предприемачеството

Яна Данаилова: „ Жената е началото, тя дава силата. С нашата женска мъдрост можем да превърнем всяка компания в сполучлив бизнес. Ние раждаме живота – както в персонален проект, по този начин и в бизнеса. Така че, би трябвало да даряваме обич и положително. За да бъдем сполучливи, би трябвало да използваме женските си качества.”

Жана Иванова: „ Разликата сред женската и мъжката сила. Задачата на дамата е да повдигне първо себе си, след това и мъжа. Тя принуждава мъжа да мисли, като внася мир и успокоение в душата му. Един от нашите създатели, Норбеков споделя: „ Жената е ангел, тя е сред индивида и Бога.” След като даваме живот, това значи, че можем да вдъхнем живот на безусловно всичко. Петър Дънов: „ Жените могат да спасят и ще спасят света.”

Мила Захариева: „ Жените би трябвало да бъдем обгрижвани и да усещаме сигурността на мъжа до нас. Успешната жена може да се познае, когато е щастлива и удовлетворена от своя персонален и професионален живот. Аз се усещам добре тогава, когато оказвам помощ, т.е. когато давам.”

Вероника Боева: „ Ролята на дамата е да основава пространство от обич. В днешно време обаче, персонално аз считам, че дамите сме повече мъже, в сравнение с дами – поемаме голямо количество отговорности, командваме и др.”

Стойне Василев: „ Опитвам се да прибавям стойност в живота на хората. Този, който има повече сила и работи повече за реализирането на своите хрумвания, съумява в по-голяма степен. Разликата при мъжете и дамите е в доверието. Мъжете взимат бързи решения, до момента в който дамите са по-силни в връзките и общуването. Ако приказваме за вложения, дамите се задълбочават във всички елементи и взимат премерени решения.”

Илияна Захариева: „ Дамите от корпоративния свят и персонално мен ме въодушевява.... На работното място би трябвало да бъдем оценени съгласно потенциала и уменията си, както и по професионалните ни качества. Шерил Самбърг приказва доста добре за салдото сред персоналния и професионалния живот. Един от главните проблеми, които тя визира е в неналичието на задоволително самочувствие – да застанем на масата с мъжете, да заявим себе си и опциите си. Това е моят ролеви модел. Също имам вяра в женските общности и поддръжката ни една към друга, съгласно ползите.”

Лилия Кръстева: „ Ние живеем и работим в един към момента мъжки свят. В България имаме голям % дами на мениджърски позиции. Аз си оставам дама, без значение каква среща организирам. Виждам, че се опитваме да намерим себе си като дами в професионалния живот – това е персонален избор. Дали ще се държи мъжки на бизнес среща с мъже, или ще решим да резервира женското си държание е въпрос на персонален избор. Дали ще се нагърбим с мъжките задания или ще ги оставим за тях – всичко това е въпрос на персонален избор.”

Илона Станева: „ Българската жена - бизнесмен е почтена за почитание. Ще поддържа това с малко статистика. Разработвайки продукта Smart Lady за дамите – бизнесмени, искахме да проверим дали се намираме на точното място в точното време. Знаете ли, че по статистика на Национален статистически институт от 2007 до 2017 година българките, стартирали и развили собствен личен бизнес са нараснали с повече от 50%. У нас 85% от дамите бизнесмени имат висше обучение. 37% от тях са с второ висше, а 10% са с спомагателна подготовка в трета сфера.

Българската жена – бизнесмен е задоволително дейна, взима решение за старт на бизнес в една по-осъзната възраст, с обмислен риск и разполагаем опит, знае какво желае и не взима решения на прима виста, всичко се премисля. Мъжете са по-хазартни в капиталово отношение. Жените са по-обрани в чисто финансов аспект – те не рискуват.

От тази позиция, това ги прави мечтан сътрудник за всяка финансова институция. Независимо от сферата, българката – бизнесмен се грижи изключително доста за нейния екип, тя го приема като свое семейство. Програмата дава една сигурност и поддръжка, която разрешава на дамите да бъдат по-уверени и сполучливи при ръководството на бизнеса им. Повече от 70% от дамите са стартирали своя бизнес със лични и фамилни средства.”

Лилия Кръстева: „ Мерилото за триумфа е персонално чувство къде искаш да стигнеш и метода, по който си вършиш работа.

Жана Иванова: „ Успехът за една жена е сложен – ние сме майки, съпруги, вършим бизнес и имаме и персонални ползи. За нас е значимо какво градим, по какъв начин възпитаваме, дали сме съумели да станем майки и какъв образец им даваме.”

Вероника Боева: „ Мерилото за триумф и моята персонална мотивация е да мога да изкарвам толкоз, че да мога да подарявам.”

Събитието е проведено в две елементи:

I. Business Lady Live (work shop) – „ КЛЮЧОВЕТЕ ЗА УСПЕХ НА ЖЕНИТЕ В БИЗНЕСА”

II. Вечерна публична гала и церемония вечеря, по време на която ще бъдат връчени премиите на отличените дами.

Тази вечер следва публична гала , по време на която сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този мотив уредниците са подготвили прелестна шоу стратегия. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър , надарените деца – музиканти и лауреати от фондация „ Консонас” и първенците на България за експерти в спортните танци от клуб по спортни танци „ Проданс” .

Тази година уредниците ще отличат дами в категории като: Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов бранш, Фармация, ИТ бранш, Човешки запаси, Земеделие, Бързо разрастваща се компания, Личност - подстрекател и други.

Наградите се връчват за максимален принос на българската делова жена в разнообразни категории. Целят да се даде публичност на сполучливите управнически модели, ефикасните бизнес практики и съответно развиване на човешкия капитал, като по този метод се насърчи женското предприемачеството измежду българската общност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР