Българската изложба работно заглавие Изкуство и култури в България (XVI

...
Българската изложба работно заглавие Изкуство и култури в България (XVI
Коментари Харесай

Официално: Българската изложба в Лувъра е отменена

Българската галерия работно заглавие " Изкуство и култури в България (XVI – XVIII век) " в Лувъра е анулирана, публично. Това оповестиха от Министерство на културата (МК). Това обаче няма да попречи на " двустранните планове в региона на културата и изкуството " сред институциите, акцентират от МК.
До това решение се стигна след отхвърли на Светия Синод на Българската православна черква да даде позволение за показване на експонати от църковните музеи и след изразеното мнение на управлението на Българската академия на науките, както и отрицателната социална реакция по отношение на интервала на изложбата. ВИЖТЕ ХРОНОЛОГИЯТА.
Министърът на културата Боил Банов организира среща с посланика на Франция у нас Н. Пр. Флоранс Робин. В диалога той срещна френския посланик с предисторията на договарянията с музея от 2012 година досега, с решенията на Българската Патриаршия и Българска академия на науките, както и с публичните настроения през последните дни, показват от МК.
Нейно превъзходителство дипломат Флоранс Робин подходи с схващане към създалата се социална сензитивност. Тя обърна внимание на това, че " Лувър " -ът дава опция на страната ни да покаже българското изкуство през разнообразни интервали от своята история, както и опция то да стигне до милионите гости.
Министър Банов и дипломат Робин се сплотиха към мнението за това какъв брой е значимо да бъде непокътнато положителното съдействие с музея " Лувър " и сполучливото партньорство сред двете страни да продължи с реализацията на дълготрайните планове в региона на културата и изкуството.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР