Българската история не е поле за комплекси, а за гордост,

...
Българската история не е поле за комплекси, а за гордост,
Коментари Харесай

24-те районни председатели на БСП от София поведоха шествието за Трети март

Българската история не е поле за комплекси, а за горделивост, сподели заместник-председателят на столичните социалисти Иван Таков

Иван Таков и районните ръководители на Българска социалистическа партия в София поведоха шествието в столицата, с което социалистите, дружно с доста патриотични организации, уважиха националния празник Трети март. В честването се включиха всички ръководители на районни организации на Българска социалистическа партия в София. Членове на Младежката организация на социалистите в столицата, отпред с ръководителя й Габриел Вълков, също се причислиха към събитието. В тържественото честване на празника се включиха и членове на Кабинета, народни представители и общински съветници.

Шествието потегли от площад " Независимост " пред Президентството. На Паметника на Цар Освободител при Народното събрание бяха поднесени венци и цветя в символ на благодарност. След това шествието се насочи към Паметника на българските опълченци, където бяха почетени героите, платили с животите си за свободата.

" За страдание, стана наклонност политици, които няма какво да предложат, да стъпкват дати - част от достойната ни история като народ. Това е опит да добият обществена значителност, макар своята неплатежоспособност, липса на хрумвания и визия, разяснява Иван Таков, заместник-председател на Българска социалистическа партия - София. - Трети март е преди всичко респект към българските герои, поискали и жертвали се за свободата и страната. На този ден почитаме личния ни блян като народ да бъдем самостоятелни и почтени ".

Иван Таков беше безапелационен, че протичащото се през днешния ден в Украйна не трябва да хвърля сянка върху предишното. " Ако отречем получената за българското избавление помощ от Русия, значи да зачеркнем и личните си герои, добави той. - Историята ни не е поле за комплекси, а за горделивост. Нека да помним героизма на българските опълченци, съветските и всички останали воини, принесли в жертва животите си, с цел да бъдем свободни българи през днешния ден. Нека да бъдем единни и признателни. Честит празник! ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР