Българската история, като една немощтна девица не можеше да се

...
Българската история, като една немощтна девица не можеше да се
Коментари Харесай

Изкарват Ни Почти Първобитни, Но Ето Я Забранената Истина За Българската Цивилизация! Изумителни Снимки!

Българската история, като една немощтна девственица не можеше да се противопотави на непрекъснатите гаври, само че и никой не искаше да види какви скъпи блага би могла да ни даде тя, в случай че единствено за момент ние се бяхме вгледали в нея, вместо в непознатите митологии.

Та ние си имаме всичко... и по доста. Но през днешния ден е по " комерс " да се стартира че сме първобитни траки, както до през вчерашния ден беше преференциално да ни изписват - славяни. Поставяха ни диагноза след диагноза за произхода ни.

А не желаеха да признаят че ние българите... произлизаме от самите себе си. Защото сме обособен народ, от документирано най-малко 4300 години, когато се заформя прото-бактрииската цивилизация. Ако погледнем и няколко хилядолетия по обратно, ще стигнем до общата история на индо-ариите, и първите международни култури, оставили дълготраен отпечатак на света и до през днешния ден, като носители на напредък.



/само част от " хилядата градове " на Бактрия/

Българите на Аспарух донасят на балканите един нов тип строителство на замъци.

Такова каквото е непокътнато през днешния ден в Кавказ при нашите замъци Хумар, Саркел, Балк и други. Но то не идва и от Кавказ. Днес в Централна и Южна Бактрия има военни спорове, който не разрешават да се правят качествени археологически разкопки в стотиците ни замъци.

Това оставя само Южен Туркменистан, и Южен Узбекистан атрактивни за археолозите, който година след година се ровят из обектите на Северна Бактрия. Погребения, замъци, надписи... всичко това до скоро не беше по никакъв начин известно, или напълно незадълбочено подминавано от международната история, макар че се говореше за един от най-старите нации в света и неговата(нашата) прародина.





гроб от долината Бишек в Бактрия и гроб на български благородник край Девня

Една от огромните " загатки " за нашите историци и лингвисти бяха древнобългарските надписи написани със гръцки букви. Това се виждаше голяма изненада и основна компликация за нашите учени и те небрежно още през 19 век ги оповестиха за Тюркски, подхождайки маинпулативно по сричковият способ за дешифриране. Според техните заключения българите са говорили на някакъв липсващ тюркски език без никакъв аналог, и единствено със стуктурно подобие с Чувашкия... И до момента в който структурното подобие със езика на Племето Сувари(чуваши), което е следвало Котрагите нагоре към Волга може да е било факт, то концепцията им за " тюрко-български " език, рухна като къща от плява.



Бактрииски рунически неразченети надписи от местността Даште-Навур. Учените назовават надписите " скитски ", само че скитите са по-млад народ от тези надписи.

Тези знаци несъмнено, до момента не са били огромно систематизирани дружно с хилядите други из цяла Бактрия, заради слабият(засега) интерес и ненапълно умишленото подържане на безредици в района, с цел да не може да се прави изследователска работа. Ние българите имаме необикновен интерес, колкото се може по скоро да се изпратят българи в региона, и дружно с локалните си сътрудници да стартират интензивно събиране на информация и класифициране на материалите... А до тогава сме обречени да слъшаме простотиите, с който наши псевдоисторици желаят да запълнят вакуума... докога? samoistina.com



Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР