Българската икономика се движи много стабилно, с много високи ръстове

...
Българската икономика се движи много стабилно, с много високи ръстове
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Внасяме в НС комплексни законови мерки за понижаване на цените на горивата

Българската стопанска система се движи доста устойчиво, с доста високи растежи и на износа, и на вноса. Икономиката е камъкът, върху който България ще може да стъпи, с цел да се изтегли от тази рецесия. Това съобщи пред БНР служебният министър на стопанската система Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет.

Той акцентира, че не се следи вълна от закриване на работни места, каквито прогнози имаше:

" Лошите упования се реалокират във времето. Тази година не се състояха, вероятно се чака да са през идната година ".

Министър Стоянов изказа очакване инфлацията след септември към този момент да върви надолу и акцентира, че цените на енергийните запаси в България са овладени.

" Мерките във връзка с електричеството да продължат до края на 2023 г. - това е еднопосочната позиция на служебното държавно управление. Ситуацията е много изчистена по какъв начин да се работи. Като министър на стопанската система държа предприятията да бъдат конкурентоспособни, а не просто по този начин да им оказваме помощ, задачата е стопанската система да пораства и да дава работни места ", съобщи още министърът на стопанската система.

По думите на Никола Стоянов  " в ръцете на депутатите е решението " докога ще продължи помощта от 25 стотинки на литър гориво ".

" Служебното държавно управление към този момент приготви сложни законови ограничения, които към този момент минаха на Министерски съвет и още тази седмица ще бъдат импортирани в Народното събрание, които ще доведат до това цените на горивата да продължат трайно да спадат - или с по-големи обезщетения, или самите цени да стартират да спадат.... Става дума за изземане на свръхпечалбите освен на производителите на електричество, само че и на горива. Това касае и " Лукойл ", заяви икономическият министър и разяснява концепцията на ГЕРБ за законопроект за понижаване на цената на бензина, като я дефинира за неработеща във връзка с българския бюджет:

" Запознати сме с тази концепция. Тя би донесла по-скоро доходи за европейския бюджет, тъй като употребява принадлежности, които не пълнят бюджета на България. Мислим, че сме намерили по-доброто решение и се надявам партиите да го поддържат ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР