Българската и гръцката данъчни администрации ще подобрят обмена на информация

...
Българската и гръцката данъчни администрации ще подобрят обмена на информация
Коментари Харесай

България и Гърция ще борят данъчните измами с по-добър обмен на информация

Българската и гръцката данъчни администрации ще подобрят обмена на информация за битка с данъчните измами, оповестиха от Национална агенция за приходите.

Ръководителите на приходните организации на България - Галя Димитрова, и на Гърция - Джордж Пицилис, са се срещнали преди дни като задачата на диалозите е била да се задълбочи съдействието сред двете институции в обмена на информация и противодействието на укриването на налози.

На срещата е била реализирана договореност за ускорение на обмена на информация сред приходните ведомства във връзка на съответни контролни производства и при данни за отклоняване от облагане и данъчни измами. От страна на Национална агенция за приходите е бил стихотворец ангажимент да бъде в детайли разказан видът данни, нужни на българските ревизори. Постигната е договореност и съществуващият стойностен предел при продан на данни да бъде понижен до 5000 лева

В рамките на срещата е било разисквано и взаимоотношението на приходните администрации при използването на митнически режим 4200, при който стока се вкарва на територията на една държава-членка, само че е предопределена за друга. Данните, с които Национална агенция за приходите разполага, сочат обилни данъчни опасности. От гръцка страна е бил стихотворец ангажимент да се изследва опцията информация за лицата, употребяващи този митнически режим, да бъде обменяна автоматизирано.

Ръководителите на двете приходни ведомства са се споразумели още и за продан на данни за добити недвижими парцели и плавателни съдове, благосъстоятелност на гръцки физически лица в България, и надлежно на български притежатели в Гърция. Предстои да се уточнят съответните елементи за предоставяната информация. Данъчните администрации на двете страни ще си сътрудничат и в електронния одит и контролните дейности, свързани с електронната търговия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР