Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще предложи на правителството ставката

...
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще предложи на правителството ставката
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори искат 9% ДДС

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще предложи на държавното управление ставката на Данък добавена стойност в бранша да стане 9%. Като мотив от организацията показват практиката в 18 европейски страни, в които туризмът е избран като предпочитан бранш.

На заседание в пловдивското село Марково през днешния ден бе изработен разбор за резултата от понижената ставка. Отчитаме сериозен дефицит на работна ръка, а в това време липсва запас за нарастване на възнагражденията, съобщи ръководителят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров, съобщи БНР. Затова съгласно нето би трябвало да се създадат стъпки в посока понижаване на Данък добавена стойност.

„ Ние тези средства не желаеме да ги приберем в нашия джоб, а да ги пренасочим към по-високи прагове на възнаграждение, по-високи обществени осигуровки. Разбира се, като повишим заплатите, ще има по-висок налог общ приход от чиновниците “, сподели той.

Според Атанас Димитров наемането на служащи от чужбина също е към този момент проблем за българските хотелиери и ресторантьори. „ Традиционно към този момент няколко години се вкарват служащи от Украйна, Молдова… Въпросът е, че се появява конкурентни оферти – Гърция офертира, Турция офертира, арабски емирства, Дубай офертират. Вдигат цените и там “, изясни той.

Подготвените фрагменти напущат страната и търсят по-добро възнаграждение на открито. Трябва да се вземат ограничения в тази посока, тъй като страната е вложила средства в образованието им, добави Атанас Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР