Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация настоява за въвеждане на ДДС

...
Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация настоява за въвеждане на ДДС
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори настояват ДДС да падне на 5%

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация упорства за въвеждане на Данък добавена стойност в размер на 5% за туризма, медикаментите и главните хранителни артикули. На заседание във Велико Търново е призната протестна декларация против сивия бранш и е оповестена подготвеност за алегорични митинги с жълти жилетки на работното място, заяви БНР.

Представителите на асоциацията упорстват страната да вкара наложителна регистрация по Данък добавена стойност на всички обекти в храненето и туризма, е представена да споделя съпредседателят на БХРА Вени Петрова: " Искаме анулация на наредбата на Национална агенция за приходите за запечатване на заведения при открити нередности като последна и репресивна мярка. Искаме категоризация на всички обекти, които работят като топла точка и като кафе машини. Искаме въвеждане на предел за издаване на разрешителни на нови обекти. Намаляване на Данък добавена стойност ставката на 5% ". Според Петрова, представена от Българска телеграфна агенция, в разпоредба 18 на Национална агенция за приходите има " доста подводни камъни ", измежду които нерегламентиран достъп до персоналните данни на личния състав, както и до характерните рецептурници на всяко едно заведение.

Исканията ще бъдат импортирани до седмица до отрасловите министерства и Народното събрание, а в случай че няма чуваемост, ще се премине към ефикасни протестни дейности, оповестява държавната организация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР