Българската хандбалистка Елизабет Оморегие получава заплата от 7,500 евро в

...
Българската хандбалистка Елизабет Оморегие получава заплата от 7,500 евро в
Коментари Харесай

Елизабет Оморегие е сред най-добре заплатените хандбалистки в Румъния

Българската хандбалистка Елизабет Оморегие получава заплата от 7,500 евро в румънския клуб ЧСМ Букурещ. Тя е шеста по възнаграждение в тима, който през 2016 година завоюва дамската Шампионска лига, информиа уеб страницата handballfast.com, цитирайки gsp.ro. Тимът има и два изгубени финала през идващите сезони.
 Възроденият хандбален тим на ЦСКА взима присъединяване в неповторим шампионат
Възроденият хандбален тим на ЦСКА взима присъединяване в неповторим шампионат

В конкуренцията с изключение на " армейците " ще се включат още домакините от ХК Несебър, плюс елитните Габрово и НСА

Най-скъпо платената съотборничка на Оморегие е капитанът на румънския националния тим Кристина Нягу. Нетният й приход е 17,500 евро на месец. На втора позиция е норвежката Нора Мьорк с 14,200 евро. На трето място е Андреа Лекич с 11,300 евро.

Повече от Лиза получават също Драгана Чвилич с 11,700 евро и Йелена Грубишич с 8,700 евро. Най-ниско платената хандбалистка в букурещкия гранд е 20-годишната Бианка Марин, чиято месечната заплата е 770 евро. Треньорът на ЦСМ Букурещ - Томас Руеде е най-високо платеният измежду сътрудниците си в Румънската лига. Заплатата на шведа е 10,000 евро на месец.

Професионални състезатели у нас няма като се изключи няколко хандбалистки от състава на Етър 64 (Велико Търново). Останалите положителни състезатели в родните клубове са полупрофесионалисти. Според осведомени точно на най-високо котираните състезатели се заплащат дребни суми възнаграждения при победа и тъждество на тима им.

По предписание хандбалните ни клубове не заплащат заплати - състезателите им се устоят, упражнявайки други специалности.

Елизабет Оморегие е родена на 23 декември 1996 година в Атина. Баща ѝ Тайво е нигериец, който като млад е играл футбол. Майка ѝ Наталия Асенова е била хандбална вратарка, което е насочило Лиза към този спорт.

По-късно фамилията, което има още три деца - Мери, Рейчъл и Емануел, се мести от Атина в Плевен. Там Оморегие стартира да тренира лека атлетика, само че скоро минава към хандбала. След мощните игри си в Т&С Шугър реализира трансфер в словенския гранд Крим Меркатор (Любляна), с който е повторен първенец на Словения, троент притежател на купата на страната и Суперкупата и непрекъснат участник в Шампионската лига.

Оморегие е измежду най-хубавите в лигата и получава доста самостоятелни награди. През октомври 2017 година тя получи словенско поданство. А от 2018 година играе за ЧСМ Букурещ.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР