Българската футболна система не просто се провали, но тя поддържа

...
Българската футболна система не просто се провали, но тя поддържа
Коментари Харесай

Стенли Петров: Българската футболна система поддържа провала си повече от 10 години

" Българската футболна система не просто се провали, само че тя поддържа този неуспех повече от 10 години. Когато преди 2 години взехме решение дружно с Димитър Бербатов и други наши съидейници, че ще образуваме екип, който да взе участие в изборите за нов президент на Българския футболен съюз, водеща за нас беше нуждата от промени. Промени, които да стартират да позволяват наслаганите в годините проблеми. Провалихме се неколкократно да класираме тим на огромно състезание, провалихме сме в построяването на играчи, провалихме се в построяването на футболна инфраструктура за децата. "

Това съобщи Стилиян Петров по време на интернационален уебинар, на който бяха дискутирани положението на футбола след Световното състезание, работата на националните федерации, корупцията в най-гледания спорт, правата и благосъстоянието на играчите и други.

Когато действително започнахме да се готвим за нов избор на управление на БФС, разбрахме, че не просто системата у нас не работи, а тя даже поддържа този неуспех. Настоящият президент употребява всички запаси, с които разполага - власт, финансови средства, надзор над футболните клубове, с цел да укрепи позициите си и да продължава да прокарва личните си ползи. Страхът от всевластието на един човек възпира доста огромна част от недоволните клубове в България намерено да заявят, че желаят смяна ", добави още рекордьорът по мачове и дълготраен капитан на националния тим по футбол.

Той направи паралел сред ръководството на БФС и корупционните кавги във ФИФА, които станаха обществено притежание поради разкрития на хора отвън интернационалната централа посредством кино лентата FIFA Uncovered.

Според него основната дума, с цел да се върне назад доверието на хората, е бистрота.

" Хората в България ни питат непрекъснато за какво сме решили да се надигнем против системата. Отговорът е доста елементарен. Защото желаеме смяна и считаме, че можем да допринесем доста за развиването на футбола, само че това би трябвало да става по изцяло транспарантен метод и посредством въвеждане на нова здравословна просвета ", съобщи още Стилиян Петров.
 Стенли: Преди 10 години животът ми се промени вечно
Стенли: Преди 10 години животът ми се промени вечно

Ето какво написа той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР