Българската фондация “Биоразнообразие (БФБ) с подкрепата на The Body Shop

...
Българската фондация “Биоразнообразие (БФБ) с подкрепата на The Body Shop
Коментари Харесай

Студенти могат да кандидатстват до края на януари в конкурс за финансиране на дипломни работи


Българската фондация “Биоразнообразие ” (БФБ) с поддръжката на The Body Shop България провеждат конкурс за финансиране на студентски дипломни работи в региона на климатичните промени и техния резултат върху биологичното многообразие и обществото ни. 

Той е отворен за всички специалности от сферата на биологичните науки, през връзка, обществени действия, политически науки и стопанска система.
 
Дипломните работи следва да имат явен фокус към проучване и понижаване на климатичните промени, в едно от трите посоки: климатични промени и влияние върху биоразнообразието и естествените запаси, включително проучване на резултатите върху съответни типове, организмови групи, екосистеми или местообитания на типове и върху екосистемните услуги; благоприятни условия за понижаване на резултатите от климатичните промени или приспособяването към тях, посредством решения, основани на природата (nature based solutions),  зелени нововъведения, въвеждане и/или използване на политики за запазване на биоразнообразието и естествените запаси или повишение на публичната информираност; взаимовръзката сред климатичните промени и обществената правдивост, или по какъв начин смяната в естествените запаси и в благосъстоянието на биоразнообразие се отразява върху живота на хората и стопанската система, оповестява Българска телеграфна агенция.

 

Могат да аплайват дипломанти от всички български висши образователни заведения (бакалаври, магистри и докторанти), както и български студенти, които учат в чужбина, чиято дипломна работа попада в тематиката на състезанието и е обвързвана с България.

Финансирането на всяка дипломна работа е на стойност до 1000 лв.. Кандидатите би трябвало да показват своите оферти до 31 януари, на e-mail [email protected].   

Конкурсът за Дипломни работи се реализира в границите на Проект “Game On | Do not let the climate change end the game ”, посредством съфинансиране от стратегия DEAR (Development Education Awareness Raising) на Европейската комисия и с поддръжката на The Body Shop България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР