Българската фитнес асоциация публикува отворено писмо до премиера и министъра

...
Българската фитнес асоциация публикува отворено писмо до премиера и министъра
Коментари Харесай

Фитнесите с отворено писмо към властта: При трето затваряне ще ликвидирате сектор Здраве и спорт!

Българската фитнес асоциация разгласява отворено писмо до премиера и министъра на опазването на здравето, в което показва опасенията си от трети локдаун и следващи от това банкрути

Ето какво каква е позицията на сектора:

" Уважаеми господа министри,

Българска асоциация за здраве и фитнес и нейните членове са разтревожени от споделените от Министъра на опазването на здравето настройки за идно ново затваряне на фитнес центровете, спортните зали за всеобщи тренировки, танцовите студия, залите за любителско изкуство и спорт залите за бойни самостоятелни спортове. Считаме, че сходни изявления съставляват манипулиране на публичното мнение, което намираме за безусловно недопустимо и голословно.

Остро се противопоставяме на обществени изявления от представители на Министерство на здравеопазването, представители на Националния действен щаб, РЗИ, и други гравитиращи към посочените институции вирусолози, нямащи съответна и аргументирана визия за действителността в спортните центрове, по отношение на рисковете, свързани с посещаването на този вид обекти. Всички тези обекти работят със мощно понижен брой клиенти, което е резултата освен от рестриктивните мерки, само че и от систематичното поднасяне на сходна отрицателна информация и е спомагателна причина за минимизиран риск от заразяване!

БАЗФ имаше опция нееднократно да даде съответна и публична информация от проучвания на водещи европейски институти и учени, доказващи извънредно ниските равнища на риск от разпространяване на болести при посещаване на същите.

Отново подчертаваме научно обоснованите проучвания на местата в които се реализира физическа интензивност в Европа и ясно показващи, че това са едни от най-безопасните места, в това число още веднъж насочваме вниманието към проучване на водещи учени от Шефилдския университет, показващо равнища на позволени заразявания от 0.78 на 100 000 визити.

Данните за развиването на пандемията в страната през последните дни демонстрират изрично, че липсва връзка с увеличение на инфектираните лица не произтича нито от отворените спортни центрове, нито от заведенията за хранене, които работят при понижен потенциал освен поради ограничаващите ограничения.

Прокрадването на концепцията за ново затваряне на спортните и центрове и манипулирането на публичното мнение е безусловно недопустимо и голословно.

Остро се противопоставяме на всевъзможни хрумвания и разпространение в медийното пространство на искрено изопачена и погрешна информация от Министъра на опазването на здравето, от представители на Националния действен щаб, РЗИ и други гравитиращи към посочените институции вирусолози, нямащи съответна и аргументирана визия за действителността в спортните центрове.

Подчертаваме, че се основава усещане за целенасочена война със бранш Здраве и спорт, откакто месеци наред ни бе отнета опцията да работим, без да сме получили съответна нито икономическа, нито обществена отплата.

Настояваме да се приключи практиката за взимане на административни решения, касаещи стопански браншове от националната стопанска система без справедлива логичност и причини!

В умозаключение БАЗФ още веднъж кани ръководещия Министерство на здравеопазването - проф доктор Костадин Ангелов и представители на Националния действен щаб на обществен спор по отношение на логиката на управническите решения.

Каним Министъра на опазването на здравето в персонално качество да посети случайно определени спортни центрове всред нашите членове, за запознаване с ограниченията, които са въведени, и направените за тази цел вложения!

Имайте поради, че в случай че след предишни две затваряния, огромна част от спортните центрове не съумяха да отворят порти и на практика банкрутираха, то останалите съществуват на ръба на оцеляването, и при трето затваряне на практика ще бъде премахнат бранш " Здраве и спорт "!

Оцеляването на браншове, имащи директна роля към дълготрайните цели за здрава и работоспособна нация, остават следващ девиз на следващата централна администрация?!

Петър Ангелов /П/

Председател на Управителния съвет "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР